Hagi: „N-am mai văzut asemenea fani de pe vremea mea”

0
249

Antrenorul Viitorului s-a arătat entuziasmat de stadionul şi atmosfera din Bănie, declarând că a fost „un meci de nivel european”

După discursul măgulitor la adresa Craiovei dinaintea meciului, Gică Hagi a fost la fel de generos în aprecieri şi la final, atât la adresa echipei din Bănie, dar mai ales a fanilor alb-albaştri, care au creat o atmosferă specială şi de această dată. „A fost un meci foarte bun de partea ambelor echipe şi un fotbal frumos, cu situaţii de joc. Pentru noi, meciul s-a terminat când am luat cartonaşul roşu şi s-a dictat penalti. Au venit peste noi şi au câştigat. Până la penalti, controlam jocul, chiar şi în primele zece minute din repriza a doua, dar după aceea totul s-a dus. Au o echipă foarte bună şi o să se bată la campionat. Îi felicit pentru tot ce se întâmplă aici la Craiova, din toate punctele de vedere. E altceva, mă simt antrenor aici, simţi presiunea adversarului. Nu a fost meci de Liga 1, ci meci de nivel european. Tot mi-a plăcut. Un stadion extraordinar. N-am mai văzut aşa suporteri de pe vremea mea. Se face ceva şi în România, într-o zonă unde fotbalul e iubit şi sper să mai apară. Din păcate, pentru noi e un an în care ne e sortit să suferim. Ăsta e fotbalul, să vedem ce va fi mai încolo. În vestiar le-am zis jucătorilor că nimic nu e întâmplător, viaţa merge înainte şi asta e“, a spus Gheorghe Hagi.

Mangia: „Meciul s-a schimbat la penalti şi eliminare”

Antrenorul Universităţii, Devis Mangia, a apreciat că golul primit a venit pe un fond bun de joc al elevilor săi, a căror reacţie după pauză a evidenţiat-o. „Am primit gol în cel mai bun moment al nostru. Nu meritam să fim conduşi, pentru că am făcut o partidă bună. Recunosc că meciul s-a schimbat la penalti şi eliminare, dar noi am făcut ca asta să se întâmple. Când primeşti gol aşa, pe final de repriză, rişti să cazi din punct de vedere mental, dar băieţii au fost extraordinari. Au rămas calmi şi în repriza a doua au făcut mai puţine erori decât în prima. În repriza a doua am făcut lucrurile bine. Trebuie să ne gândim să ne câştigăm meciurile, pentru că am pierdut câteva puncte importante. Am avut şi câteva probleme, însă acum începem să recuperăm din acest punct de vedere. Vom vedea ce se întâmplă din februarie“, a afirmat antrenorul italian, comentând şi posibilitatea ca Andrei Ivan să revină în Bănie sub formă de împrumut de la Krasnodar: „Eu mă gândesc doar la următoarele două meciuri, apoi vom discuta cu cei din conducere, să vedem ce se poate face. De Ivan nu ştiu nimic. Nu e jucătorul meu, nu vorbesc de el“.

Alex Mitriţă a marcat pentru a treia oară în acest sezon contra fostei sale echipe şi la final i-a mulţumit încă o dată lui Hagi pentru încrederea pe care i-a acordat-o la Viitorul. „Am făcut un meci foarte bun, iar la pauză în vestiar ne-am motivat unii pe alţii, am zis că trebuie să întoarcem meciul cât mai repede, să înscriem un gol în primele 15 minute şi aşa s-a întâmplat. Apoi a venit şi golul lui Bancu şi atunci am fost siguri de victorie. A fost o atmosferă frumoasă, publicul a fost practic un om în plus pentru noi în această seară. Mi-aş dori să vin acasă de tot. Aici am crescut, îmi place această echipă, dar nu depinde doar de mine. Vom vedea ce se va întâmpla în această iarnă sau, cel târziu, în vară. Mă bucur foarte mult când îl văd pe domnul Hagi. M-a ajutat foarte mult să cresc în această carieră, m-a sprijinit şi m-a băgat să joc. Îi mulţumesc la infinit pentru încredere“, a spus Mitriţă.