Curg amenzile pentru nerespectarea măsurilor de combatere a COVID – 19

0
179
Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului,  poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj, poliţişti de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele dar și mijloacele de transport, o atentie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar. Facem precizarea că în mai multe localităţi din judeţul Dolj, s-a instituit obligaţia purtării măstii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise,  astfel că, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine vor verifica și aceste aspecte. Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancţionează cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2500 de lei.
Reamintim faptul că organizarea de  evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale. Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19. Forțele de ordine vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale. Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Dolj. În ultimele 24 de ore, la activitatile de verificare au participat peste 450  de forţe de ordine. Astfel, au fost verificate aproximativ 200 de societăți comerciale, 220 de locaţii de interes,  190 mijloace de transport precum şi 28 de microbuze şcolare, fiind legitimate totodată peste 4300 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste  28.000 de lei. Dintre acestea, 207 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.