Elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu” vor întâmpina iarna în condiţii moderne

0
1227

Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu” şi-a prezentat ultima investiţie, Consiliul Local al Municipiului Craiova fiind parte în proiect: o nouă centrală termică, una modernă, care va asigura tot confortul elevilor şi cadrelor didactice. Este vorba de o lucrare de anvergură, dar, cu un preţ mai mic decât cel estimat.

Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu”, una dintre unităţile de învăţământ preuniversitar care, de-a lungul anilor, undeva peste o sută, merge pe un trend ascendent în ceea ce priveşte procesul educaţional. Nu sunt probleme grave în ceea ce priveşte procentajul la „Evaluarea naţională” şi la Bacalaureat, dar, erau, până de curând, situaţii care puteau pune în pericol viaţa elevilor şi cadrelor didactice. În urmă cu aproximativ 20 de ani, instituţia de învăţământ a dat în folosinţă o centrală termică, la acele momente fiind cât se poate de modernă. Anii au trecut, tehnologia a avansat, dar istalaţiile au rămas în urmă, din punct de vedere al utilizării. Riscurile erau imense, astfel că s-a luat în calcul reabilitarea. Demersurile au fost foarte multe şi, într-un final, s-a ajuns la concluzia că nu mai poate fi vorba decât de ridicarea uneia noi. „Era un pericol, fiind învechite instalaţiile. Am cerut sprijinul Consiliului Local Municipal Craiova şi am cerut sprijin pentru remedierea situaţiei. A fost un proces destul de îndelungat, s-a ajuns la final, iar acum putem spune, după ce am făcut recepţia lucrării, că atât elevii , cât şi cadrele didactice vor avea căldură. Nu puteam reuşi fără sprijinul autorităţilor locale, iar în ceea ce priveşte întreguil mers vă va spune mai multe domnul prof. George Călăfeteanu, dir.adj.”, a precizat prof.  Dumitru Iftimov, director al Colegiului Naţional Economic „Gheorghe Chiţu”.

Câteva luni de muncă, şi toată lumea este mulţumită

La momentul recepţiei lucrării, angajaţii responsabili erau la locurile de muncă, ne-au arătat despre ce este vorba , iar date mai multe ne-a oferit  George Călăfeteanu : „A fost un volum de muncă extraordinar, mai ales în ceea ce priveşte depunerea şi analizarea documentaţiei. Centrala veche era neconformă cu parametrii actuali şi se putea pune în pericol integritatea elevilor şi cadrelor didactice. Au fost făcute diligenţe la toţi factorii decizionali – Primăria şi Consiliul Local Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, din fiecare parte primind sprijin. În 2016, Consiliulul local a aprobat zece miliarde de lei vechi, dar, după ce au fost trecute toate etapele, suma finală a fost cu ceva mai multe de şase miliarde. Atât căminul pentru elevi, cât şi spălătoria , cantina şi sălile de clasă vor fi încălzite corespunzător. Suntem foarte mulţumiţi de munca depusă de către reprezentanţii constructorului – S.C. „Nituro Ind. SRL”, care nea predat „la cheie” întreaga lucrare. Nu se poate trece cu vederea un alt aspect: lucrările de execuţie au început în iunie 2017, iar acum sunt finalizate”.