Şofer reţinut după ce a fost prins de două ori băut la volan într-o zi

0
227

Un bărbat de 31 de ani din comuna doljeană Melineşti a ajuns în arestul IPJ Dolj, luni seară, fiind reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii din Filiaşi pentru comiterea mai multor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Mai exact, oamenii legii l-au prins băut la volan de două ori într-o zi, a doua oară după ce îi reţinuseră şi permisul de conducere.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, Ion Ivanovici, de 31 de ani, din comuna Melineşti, judeţul Dolj, a fost depistat de două ori de poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Filiaşi în timp ce conducea un autoturism Audia A 4 fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai exact, sâmbătă, în jurul orei 1.00, poliţiştii l-au oprit în trafic, prin Filiaşi, la volanul maşinii sale şi, întrucât mirosea a alcool, i-au solicitat să fie testat cu etilotestul. Bărbatul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, iar la Spitalul Filiaşi, în prezenţa medicului de gardă a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În aceeaşi zi, în jurul orei 13.15, bărbatul a fost identificat din nou în trafic, pe strada „24 Ianuarie” din Filiaşi, având o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat şi având permisul de conducere reţinut de poliţiştii care îl prinseseră noaptea. „Poliţiştii au întocmit în ambele cazuri dosare de cercetare penală, iar în baza probatoriului administrat, luni, a fost reţinut pentru 24 de ore, totodată fiind continuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, refuz recoltare probe biologice şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Bărbatul a mai avut probleme cu legea. În anul 2004, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere, a  produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor două, faptă pentru care a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare.