Doljean arestat pentru şantajarea soţiei

0
104

Poliţiştii craioveni au reţinut şi încarcerat, în cursul zilei de luni, un doljean de 45 de ani, suspectat de comiterea infracţiunilor de şantaj, violare de domiciliu şi distrugere. Bărbatul a intrat de mai multe ori în locuinţa soacrei, unde se mutaseră soţia şi fiica sa, le-a ameninţat pe toate trei, a spart un geam şi chiar le-a cerut bani ca să nu le mai terorizeze. Aseară, magistraţii Judecătoriei Craiova i-au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în urma investigaţiilor şi cercetărilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, s-a stabilit faptul că Iosif Speriuş, de 45 de ani, din comuna Fărcaş, Dolj, în data de 7 iunie a.c. şi-a ameninţat soţia, căreia i-a spus că o va ucide pe fiica lor de 19 ani dacă nu îi va remite suma de 2.500 lei. De asemenea, din investigaţii a rezultat faptul că acesta, în noaptea de 21/22 iunie, a pătruns în locuinţa persoanei vătămate Romiţa Dumitraşcu, din comuna Fărcaş, judeţul Dolj, fără consimţământul acesteia, totodată spărgând şi un geam.

Mai exact, soţia, de 38 de ani, şi fiica bărbatului, sătule de scandaluri, s-au mutat din casa acestuia, situată în comuna Fărcaş, la locuinţa mamei femeii, Romiţa Dumitraşcu, din aceeaşi localitate. După câteva zile, Iosif Speriuş a început să se ducă peste ele, hotărât să le ia acasă. Numai că a găsit varianta… penală. Astfel, în sarcina lui au fost documentate şi reţinute infracţiunile de şantaj, violare de domiciliu şi distrugere, în cursul zilei de luni fiind luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore pe bază de ordonanţă de reţinere, astfel că a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Dolj. Aseară, Iosif Speriuş a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Judecătoria Craiova a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a bărbatului: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În baza art. 226 C.p.p. rap. la art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpatului Speriuş Iosif pentru 30 de zile, 03.11.2015 la 02.12.2015, inclusiv. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 03.11.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.