Patinoar artificial în centrul Craiovei

0
562

Craiovenii se vor distra, și în această iarnă, pe patine. Primăria Craiova a încheiat un contract de asociere cu o firmă care se va ocupa de amenajarea unui patinoar artificial în centrul orașului. Municipalitatea îi pune la dispoziție amplasamentul și cantitatea de apă pentru formarea stratului de gheață, iar societatea se obligă să îi returneze o sumă de 7.000 de lei din încasările pe care le vor avea în cele aproape trei luni de funcționare.

 

Contractul de asociere cu firma Ice Season SRL a fost votat, cu unanimitate de voturi, de aleșii locali în ședința de săptămâna trecută. Societatea are sediul social în satul Golfin, din comuna Robănești, a fost înființată în 2013 și are activități în domeniului sportului pe gheață. Potrivit proiectului de hotărâre, firma care se va ocupa cu amenajarea patinoarului se obligă să îi vireze Primăriei Craiova o sumă de 7.000 de lei, sub formă de cotă-parte din încasările pe care le va avea din vânzările de bilete. Pe lângă amplasament, municipalitatea trebuie să îi asigure volumul de apă de care va avea nevoie pentru formarea stratului de gheață.

7.000 de lei din încasări, la bugetul local

Ca și în anii trecuți, patinoarul artificial va fi amenajat în Piața Prefecturii. Va fi deschis începând cu data de 15 noiembrie și va funcționa pentru o perioadă de 80 de zile, adică până la sfârșitul lunii ianuarie. Patinoarul va fi deschis pe tot parcursul săptămânii, dar cu orar diferit pentru week-end. De luni și până joi, amatorii sportului pe patine vor putea să intre pe pista de gheață în patru reprize a câte 2,5 ore fiecare, patinoarul deschizându-se de la ora 10.00 și închizându-se la ora 22.30. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, accesul pe patinoar se face în cinci reprize a câte 2 ore fiecare, între orele 9.00 și 23.00.

Accesul pe pistă și cu abonament

Firma care va construi patinoarul a propus și tarifele de acces pe pistă. Un bilet pentru un tur pe patinoar, cu patinele închiriate, costă 20 de lei. Cei care își aduc patinele de acasă vor plăti pentru un tur o sumă de 15 lei. Grupurile între 15 și 20 de persoane vor beneficia de o reducere la bilete, accesul acestora pe luciul de gheață, pentru un tur de două ore, costând 15 lei, cu patine la dispoziție. Pentru grupurile de elevi care vin la patinoar împreună cu școala, de luni până vineri (până la ora 16.00), va fi pus în vânzare un bilet în valoare de 10 lei pentru un tur pe patinoar, cu sau fără patine. Există și varianta procurării unui abonament, cu 10 intrări pe pistă, prețul fiind de 170 de lei, cu patinele incluse.

La pachet cu trei sărbători

Administratorii patinoarului vin la pachet și cu câteva evenimente pe care le vor organiza cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În seara de Ajun, pe 24 spre 25 decembrie, este programată sărbătoarea „În așteptarea lui Moș Crăciun”, organizatorii propunându-și să-i întâlnească pe copii cu un Moș Crăciun care va sosi pe patine și va împărți bomboane și colinde. Pe 26 decembrie, pe patinoar se va organiza săbătoarea „O surpriză pentru Ștefan și Ștefania”. În această zi, copiii care poartă acest nume vor primi bilete gratuite cu care vor putea intra pe patinoar pe parcursul întregii zile. Cea de-a treia sărbătoare pe care adminisratorii patinoarului s-au gândit să o marcheze este cea a Sfântului Ion.