16 ani de puşcărie pentru tatăl şi fiul care au omorât în bătaie un doljean

0
47

Doi doljeni, tată şi fiu, din Dăbuleni, au fost condamnaţi la câte 16 ani de închisoare cu executare pentru omor calificat. Decizia a fost luată miercuri, 30 octombrie a.c., de magistraţii Curţii de Apel Craiova, care au admis apelurile declarate de rudele bărbatului ucis în bătaie de cei doi doljeni. Autorii au ajuns după gratii pe 20 februarie a. c., după ce l-au bătut cu bestialitate pe un bărbat de 65 de ani, din Dăbuleni, cu o bâtă şi o cazma, până ce victima a intrat în comă. Arestaţi preventiv pentru tentativă de omor calificat, cei doi agresori au fost trimişi în judecată pentru omor calificat, întrucât victima a decedat pe patul de spital ca urmare a leziunilor suferite.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au soluţionat, miercuri, 30 octombrie a.c., apelul în dosarul în care Marin Gheorghişor, de 57 de ani, şi Constantin Gheorghişor, de 25 de ani, tată şi fiu, din Dăbuleni, au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj la câte 13 ani de închisoare pentru omor calificat, după ce şi-au omorât în bătaie un consătean. Instanţa le-a respins celor doi apelurile şi le-a admis pe cele ale părţilor vătămate (rudele celui ucis) majorându-le inculpaţilor pedepsele la câte 16 ani de detenţie. În plus, judecătorii au menţinut starea de arest a autorilor. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reamintim că, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj i-au trimis în judecată pe 10 aprilie a.c., pe Marin Gheorghişor, de 57 de ani, şi Constantin Gheorghişor, de 25 de ani, tată şi fiu, din Dăbuleni, sub acuzaţia de omor calificat. Scandalul terminat cu crimă s-a petrecut pe 20 februarie a.c., când Ionel Maroga, de 53 de ani, i-a surprins pe membrii familiei Gheorghişor în stradă, cu o scară rezemată de stâlpul de înaltă tensiune, susţinând că au o defecţiune la cablu şi nu mai recepţionează programele TV . Maroga le-a spus să sune la firma de cablu dacă au o defecţiune, s-au luat la ceartă, iar Constantin Gheorghişor a luat o bâtă şi a început să îl lovească pe Maroga. Cel din urmă a fugit, a fost urmărit de tată şi fiu care l-au prins şi au început să îl lovească din nou. Tocmai atunci a apărut socrul lui Ionel Maroga, Meltian Tălăban, de 65 de ani, care i-a sărit în ajutor. Numai că Marin Gheorghişor l-a pocnit cu cazmaua în cap atât de tare încât Tălăban a căzut la pământ, agresorii îndreptându-şi furia asupra lui. La câteva zile după bătaie, Meltian Tălăban a murit în spital. Pe 22 mai a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au găsit vinovaţi pe cei doi, care au cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă, şi i-au condamnat la câte 13 ani de închisoare, lucru ce le-a nemulţumit pe rudele bărbatului ucis cu bestialitate.