În arest pentru furturi din autoturisme

0
26

Un tânăr de 20 de ani din comuna Daneţi a fost arestat preventiv pe 29 de zile, pentru furturi din autoturisme. În urma unei percheziţii făcute la locuinţa sa, poliţiştii craioveni au găsit bunuri pe care acesta le furase din două autoturisme din Craiova, un BMW şi un Mercedes.

Poliţiştii Compartimentului Furturi din Auto şi Secţiei 5 Poliţie Craiova, în baza autorizaţiei de percheziţie eliberată de magistraţii Judecătoriei Craiova, au făcut, vinei, o percheziţie la domiciliul lui Alin Ştefan Lungu, de 20 de ani, din comuna Daneţi. La descindere, în autoturismul acestuia au fost găsite mai multe bunuri despre care s-a stabilit că provin din comiterea unor furturi din autoturisme. Este vorba despre două baterii acumulator, două boxe audio, două radio-CD-uri, o staţie de amplificare auto, o triplă auto, precum şi mai multe obiecte folosite la comiterea infracţiunilor, respectiv şurubelniţe, cuţit, patent, levier. În baza probelor strânse s-a reţinut că Lungu, în noaptea de 28/29 octombrie a.c., prin tăierea prelatei, a pătruns în interiorul autoturismului lui Ovidiu Camen, staţionat pe bulevardul „Oltenia”, din Craiova, de unde a sustras un casetofon auto, iar în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie a.c. a sustras două baterii acumulator de la vehiculul părţii vătămate Cosmin Dunoiu, parcat în aceeaşi zonă.

„Bunurile identificate cu ocazie percheziţiei au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, iar în baza probatoriului s-a dispus reţinerea învinuitului pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă. Unitatea de parchet a pus în mişcare acţiunea penală şi a sesizat Judecătoria Craiova care a emis pe numele acestuia, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.