Pericolul de inundaţii, reactualizat de Instituţia Prefectului Dolj

0
364

La solicitarea Prefectului Județului Dolj, specialiștii “Administrației Bazinale de Apă” Jiu au explicat primarilor importanța  documentului ” Hărțile de Hazard și risc la Inundații”, întâlnirea având loc la sediul Prefecturii Dolj.

Specialiştii “Administrației Bazinale de Apă”(ABA) Jiu , care au reactualizat “Hărțile de Hazard și Risc la Inundații”,  s-au întâlnit, astăzi, cu edilii celor 44 de UAT-urilor direct vizate pentru a le explica, în detaliu, ce înseamnă acestea și ce rol joacă în desfășurarea activității unei comunități. Prezidată de către Prefectul Județului Dolj, Dan Diaconu și directorul Administrației Bazinale de Apă Jiu,  Răzvan Șerban, întâlnirea de lucru s-a dovedit productivă, primarii aflând date concrete despre aceste hărți: despre riscul la inundații, despre cum se pot folosi de acestea pentru a preveni și întâmpina posibilele inundații locale.

“ Apărarea împotriva inundațiilor este o activitate de interes național pentru toți cetățenii, motiv pentru care am dorit să ne reunim cu toții, astăzi, aici,pentru a da posibilitatea reprezentanților A.B.A Jiu să ne transmităimportanța acestor Hărți, cumne putem folosi de acestea pentru prevenirea unor dezastre provocate de viitoare inundații, dar și unde le putem găsi. Nu ezitați să aflați acum tot ceea ce este legat și important de acestea”, prefectul județului Dolj, Dan Diaconu. “Hărțile de Hazard și de Risc la inundații sunt un factor pentru protecția oamenilor, agenților economici, gospodăriilor din localitatea pe care o conduceți. Acestea sunt un ajutor pentru crearea acelor măsuri mult așteptate, adecvate pentru a reduce major riscul la inundații. Protecția împotriva inundațiilor este în interesul tuturor, iar elaborarea hărților de hazard și de risc la inundații nu este numai în responsabilitatea Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor si  a Apelor Române, ci si a tuturor celor afectați. Aceste hărți aparțin instituțiilor țării, instituții care pot oferi informații și expertiză și care au interes și un rol de jucat în acest proces”,director A.B.A Jiu, Răzvan Șerban.