Alb-albaştrii sub lupă

0
239

Pigliacelli – Nu a avut ce apăra, mingea care a scos-o din picioarele lui Ţucudean, în a doua repriză, fusese servită tot de el, într-o gafă care ne-a adus aminte de Calancea.

Martic – A fost destul de activ, a urcat în permanenţă, fiind în prim-plan şi la faza penalty-ului. A avut ceva probleme pe apărare, nefiind susţinut prea mult de Mihăilă. Şi-a sărbătorit ziua de naştere (28 de ani) cu o evoluţie consistentă.

Donkor – Un duel permanent cu Ţucudean, câteodată pierdut de ghanez, care s-a şi lăsat provocat de atacantul CFR-ului şi putea fi penalizat atunci când l-a împins fără minge pe acesta, în postură de ultim fundaş. Pe de altă parte, galbenul primit mai târziu a fost gratuit, Donkor fiind faultat de Ţucudean în acea fază. L-a scăpat pe Ţucudean şi la cornerul din minutul 9, cea mai mare ocazie a CFR-ului.

Kelic – Stâlpul apărării, nu s-a complicat, a rezolvat bine fazele, face un sezon remarcabil, neoferindu-i nicio şansă lui Gardoş de a intra în primul 11.

Briceag – A greşit câteva pase şi a fost depăşit în unele faze, în special la două acţiuni pe final, de Ioniţă, dar nu se poate spune că a făcut un meci slab. Centrarea execrabilă din ultimul minut trebuie să-i dea de gândit. Dacă îşi păstrează locul prin evoluţii bune, echipa îl câştigă pe Bancu la mijloc.

Mateiu – Nu a ieşit în evidenţă prea mult, a avut un început de meci greu, apoi a revenit şi s-a mai impus la centrul terenului. Tocmai şi-a prelungit contractul cu Universitatea până în 2022, un lucru normal, el neavând oferte, iar echipa are nevoie în continuare de el.

Cicâldău – A legat bine jocul, a apărut şi aproape de poarta adversă, păcat că nu şi-a reglat tirul, pentru ca şi şuturile să fie pe măsura paselor pe care le oferă. Extraordinar serviciul pentru Martic la faza penalty-ului. Şi el a primit un galben degeaba, nu a fost faultat în careu, dar nici nu a cerut penalty, pur şi simplu a fost doborât în duel, iar Kovacs l-a pedepsit aiurea.

Bancu – Deşi a apărut în câteva faze importante, inclusiv la două ocazii, una apărată de Arlauskis, în prima parte, alta, la care a tras cu dreptul pe lângă poartă, în partea secundă, nu a făcut unul dintre meciurile remarcabile ale sale, are prestaţii mult mai consistente în acest sezon.

Mihăilă – Veriga slabă la Cluj. Din păcate, entuziasmul său nu a fost suficient, s-a zbătut mult, a vrut să se implice în joc, dar n-a avut realizări ofensive, iar pe faza de apărare a fost depăşit mereu, a provocat două lovituri libere din preajma careului, a fost la un fault de eliminare, poate şi Mangia a simţit asta şi l-a schimbat. Nu e o problemă, puştiul are mare potenţial de creşetere dacă rămâne serios.

Mitriţă – Cel mai controversat jucător la acest meci. A început prost meciul, parcă în continuare celui din Cupă, pierzând toate mingile, dar apoi a început să redevină jucătorul cel mai bun din Liga I. Şi-a depăşit toţi adversarii, dar, ca şi în Supercupă, l-a ţintit pe Arlauskis, nu a avut limpezime la finalizare. Vânat în permanenţă, a făcut un meci bun, deşi nu şi-a mai creat ocazii. Nu trebuia să execute penalty-ul, fiindcă ratase la Mediaş, iar bosniacul Koljic îl transformase pe ultimul. A fost faultat apoi la 16 metri, dar s-a ales doar cu un galben. Criticile vehemente la adresa lui nu numai că nu-şi au locul, ci sunt absurde.

Koljic – În deplasare nu are aceeaşi prestaţie precum pe „Ion Oblemenco”. Nici la Mediaş şi nici la Cluj nu a fost la înălţime, deşi a încercat să ţină de minge, şi-a ajutat echipa cât a putut, a jucat mult pentru coechipieri. Păcat că nu a avut puţină şansă la mingea care i-a venit în careu în repriza secundă, dar cam în spate.

Nuno Rocha – Apare ca o viespe, hărţuieşte adversarii, se şi apără destul de bine, dar nu muşcă decisiv, nu apare la finalizare. Ştim că şut de la distanţă nu are, ar trebui să-l vedem mai precis la pase.

Fedele – Era necesară apariţia lui chiar mai devreme, echipa pierduse mijlocul terenului în repriza secundă, în special după intrarea lui Ioniţă.

Bărbuţ – Folosit doar în prelumgiri.