Un tânăr a fost accidentat grav, ieri, pe bulevardul „1 Mai” din Craiova, în zona Ciupercă, în timp ce încerca să traverseze strada neregulamentar. Din fericire, în zonă, erau mai mulţi voluntari ai Crucii Roşii, care i-au acordat primul ajutor, o ambulanţă ajungând apoi la faţa locului pentru a transporta victima la spital. Din fericire, totul a fost pus la cale de poliţiştii doljeni, care au încheiat astfel Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, încercând să atragă atenţia asupra traversării neregulamentare – una din principalele cauze ce stau la baza producerii accidentelor grave, şapte persoane pierzându-şi viaţa de la începutul acestui an, în timp ce alte 29 au fost rănite.
În ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, dedicată siguranţei rutiere, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au ales să atragă atenţia participanţilor la traficul rutier prin simularea unui accident de circulaţie, pe bulevardul „1 Mai” din municipiul Craiova, în zona Ciupercă. Astfel că, ieri, în jurul orei 11.30, un tânăr care traversa neregulamentar bulevardul, a fost surprins şi „accidentat” de un Opel. Primul ajutor a fost acordat „victimei” de voluntarii Filialei de Cruce Roşie Dolj, după care a fost preluată de o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj şi transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Tot scenariul a fost atent supravegheat de poliţişti, care spun că încearcă astfel să tragă un semnal de alarmă asupra traversării neregulamentare – una din principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie cu urmări grave. Mai exact, conform datelor înregistrate la nivelul Serviciului Rutier Dolj, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 36 de accidente generate de traversarea neregulamentară, în care şi-au pierdut viaţa 7 persoane, alte 29 fiind rănite.
„Activitatea a fost organizată pentru sensibilizarea tuturor participanţilor la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulaţie. Traversarea neregulamentară rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave şi de aceea am încercat să atragem atenţia şi chiar să-i educăm pe pietoni şi pe şoferi”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.
Pentru descurajarea participanţilor la trafic poliţiştii de la rutieră ar trebui să poarte haine civile creindu-se astfel impresia că aceştia(şoferii şi pietonii) sunt în permanenţă sub control. Aşa s-ar reduce drastic numărul de accidente de circulaţie.
Comments are closed.