Se comemorează 75 de ani de la izbucnirea celui de al II-lea Război Mondial

0
726

Marţi, 7 octombrie a.c., la Craiova se vor desfăşura festivităţile de comemorare a 75 de ani de la izbucnirea celui de al II-lea Război Mondial şi primirea refugiaţilor polonezi în România.

Ambasada Republicii Polone la Bucureşti în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, autorităţile municipiului Craiova şi ale judeţului Dolj, precum şi Universitatea din Craiova vor organiza, pe 7 octombrie, o acţiune la care vor participa Bogdan Borusewicz, mareşalul Senatului Republicii Polone, şi Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe al României.

La ora 11.30 va avea loc deschiderea expoziţiei „Viaţa de zi cu zi a polonezilor în refugiul românesc, în perioada 1939-1947” – în clădirea Muzeului de Artă din Craiova, urmată de ceremonia militară, la ora 13.00, în cimitirul catolic de pe strada „Bucovăţ” din Craiova. La depunerea de coroane la monumentul refugiaţilor şi „Apelul memoriei” la morminte va participa un subdetaşament reprezentativ, format din 30 de persoane care aparţin Armatei Poloneze şi Purtătorilor de Stindarde ai Brigăzii a 17-a Mecanizate din Wielkopolska. De asemenea, la comemorare vor lua parte reprezentanţi ai orchestrei militare, dar şi soldaţi români din Brigada a II-a Infanterie, aparţinând garnizoanei din Craiova.