Angajata Spitalului “Filantropia” a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă

0
327

Mihaela Ştefania Pencea, angajata Spitalului Municipal “Filantropia” Craiova arestată preventiv pe 15 septembrie a.c., a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Pe 28 septembrie a.c. Tribunalul Dolj a menţinut faţă de aceasta măsura arestării preventive, primul termen, pe fond, al procesului fiind stabilit pentru 10 octombrie a.c.

Reamintim că Mihaela Ştefania Pencea, angajată la registratura Spitalului “Filantropia” din Craiova, a fost prinsă în flagrant pe 14 septembrie a.c., în jurul prânzului, în timp ce primea suma de 500 de euro de la un investigator sub acoperire, un ofiţer de la Serviciul Judeţean Dolj al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), pentru a interveni pe lângă persoanele care puteau “aranja” o pensionare medicală. Flagrantul a fost organizat de ofiţerii anticorupţie împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în baza denunţului unei craiovence.

Astfel, potrivit rechizitoriului întocmit în cauză de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în luna septembrie 2009, inculpata Pencea Ştefania Mihaela şi denunţătoarea A. V., care se cunoşteau pentru că locuiau în blocuri învecinate, s-au întâlnit şi au stat de vorbă, A. V. solicitându-i femeii sprijinul pentru a-l pensiona medical pe fratele său. Mihaela Pencea a fost de acord şi i-a promis denunţătoarei că va interveni pe lângă medici din cadrul Spitalului “Filantropia” pentru a-l pensiona medical pe fratele denunţătoarei, cerându-i pentru asta suma de 2.000 lei, bani despre care a spus că vor ajunge la un medic. A.V. i-a dat cei 2.000 de lei Mihaelei Pencea, numai că nu s-a rezolvat nimic cu pensionarea, aşa că A.V. a denunţat-o autorităţilor pe angajata spitalului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au demarat cercetările, a fost autorizată interceptarea convorbirilor Mihaelei Pencea, astfel că pe 30 august a.c. femeia a fost înregistrată recunoscând că a primit banii. În discuţia respectivă, femeia a susţinut că a dat banii, la rândul său, medicului, însă cel din urmă nu mai recunoaşte faptul că ar fi primit banii. Pe parcursul aceleiaşi discuţii purtate cu A.V., inculpata şi-a manifestat disponibilitatea de a mai ajuta şi alte persoane să se pensioneze medical, prin intervenţia la funcţionari din cadrul unităţii medicale la care lucrează. În acest context, în cauză a fost introdus un investigator sub acoperire, care, pe 13 septembrie a.c., s-a dus la Spitalul “Filantropia”, unde i-a solicitat Mihaelei Pencea sprijin în vederea pensionării medicale a soacrei sale. Femeia i-a spus că e de acord să-l ajute, i-a cerut să vină ziua următoare cu documentele medicale ale soacrei şi cu cartea de identitate a acesteia. Pe 14 septembrie a.c., investigatorul s-a prezentat din nou la femeie cu documentele şi pentru că Mihaela Pencea a spus că „tariful” este între 20 şi 25 milioane lei vechi pentru pensionare, bărbatul i-a dat 500 euro (care fuseseră marcaţi criminalistic anterior, banii fiind înmânaţi într-un plic. După ce a luat banii, şi-au făcut apariţia ofiţerii anticorupţie şi procurorul de caz, Mihaela Pencea fiind ridicată şi dusă la Parchet, pentru audiere, de acolo ajungând direct în arest.