ADMITERE LA UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA

0
571

 

ADMITERE LA UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA

https://www.ucv.ro/admitere/

 

Din 6 septembrie începe admiterea la Universitatea din Craiova, sesiunea de toamnă. Candidații pot accesa toate informațiile necesare, referitoare la numărul de locuri, calendarul și condițiile admiterii pe site-ul www.ucv.ro, secțiunea Admitere.

Universitatea din Craiova oferă posibilitatea pregătirii în toate domeniile profesionale de interes pe piața muncii, inclusiv programe de studii universitare la formele de învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR) şi/sau la distanţă (ID), având acreditate programele de învăţământ la forma de învăţământ cu frecvenţă.

Studenţii Universităţii din Craiova au la dispoziţie o infrastructură de pregătire şi cercetare de ultimă generaţie, precum și parteneriate extrem de solide cu mediul socio-economic şi cu cel academic internaţional – Universitatea din Craiova este partener academic strategic pentru mai bine de 250 de universităţi din lume.

 

 

Universitatea din Craiova, universitatea oportunităților pentru studenții săi

 

Universitatea din Craiova este lider în ceea ce priveşte dezvoltarea conceptului de universitate antreprenorială. Instituția din Bănie a accesat și a câștigat numărul maxim de proiecte de tip antreprenor pe care le poate accesa o universitate, dovedind și pe această direcție competitivitatea pe care o are la nivel antreprenorial.

Valoarea contractelor de cercetare cu mediul economic a depăşit suma de un milion si jumatate de euro, valoarea totală a proiectelor pe fonduri europene aflate în implementare este de peste 66 milioane de lei, iar a propunerilor trecute de faza de eligibilitate, unele dintre ele aflate în stadiul final al încheierii contractelor, este de peste 288 milioane lei. Mai mult, valoarea proiectelor în parteneriat cu comunitatea locală, ONG-uri relevante, cu administrația locală pentru promovarea proiectelor de antreprenoriat social este de peste 10 milioane de lei.

Universitatea din Craiova se mândreşte şi cu o reuşită unică în peisajul antreprenoriatului. Printr-un ONG pe care l-a fondat (EDUCOL – Asociaţia pentru Educaţie SV Oltenia) a obţinut o finanţare internaţională de peste 1 milion de dolari (pe platforma Global Giving), prin care a înfiinţat, împreună cu Primăria Craiova şi Fundaţia Ford, un Centru de Resurse şi Angajament în care derulează un program de antreprenoriat social.

Universitatea din Craiova asigură stagiile de practică/internship-urile tuturor studenților de la toate facultățile prin acordurile de practică pe care le are cu firme din arealul economic regional și național, în paralel cu susținerea financiară pentru asigurarea condițiilor optime de pregătire oferite de proiectele finanțate din fonduri europene, de tip stagii de practică, susținere financiară care se ridică la  peste 6 milioane de lei.

Proiecte care susţin practica de specialitate, proiecte care susţin educaţia antreprenorială, proiecte finanţate de mari companii interesate de studenţii şi absolvenţii noştri, toate acestea fac din Universitatea din Craiova instituţia de învăţământ superior cu dezvoltarea cea mai rapidă în ultimii ani.