Inspectorii şcolari, pe teren, pentru pregătirea noului an şcolar

0
77

Se aproprie începutul anului şcolar 2018 – 2019, iar pregătirile sunt pe ultima turnantă. Mai sunt multe de puse la punct, se lucrează intens, pentru asigurarea condiţiilor de învăţământ pentru copii, indiferent de stagiul de curs urmat, iar primele rezultate au fost prezentate, ieri, de către prof. Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, care a mai prezentat şi planul urmărit pentru creşterea rezultatelor la Bacalaureat.

Ziua de 10 septembrie, cea în care va debuta anul şcolar următor se aproprie, cu paşi repezi. Pregătirile sunt în toi, se lucrează pentru remedierea deficienţelor constatate în spaţiile de învăţământ, iar cel mai bine poate spune prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar judeţean Dolj: „Ţinând cont de necesităţile începutului de an şcolar, în această perioadă sunt constituite echipe mixte,  din inspectori şcolari, reprezentanţi ai Prefecturii Dolj, precum şi cei ai administraţiei publice locale, pentru a vedea stadiul în care s-au realizat mai multe obiective: igienizare; măsuri de siguranţă pentru elevi şi cadre didactice; asigurarea, de către directori, a necesarului de manuale şcolare, etc. De asemenea, este verificat foarte atent planul de şcolarizare, fiind în cea de-a doua etapă a admiterii, aceasta fiind încheiată vineri, 6 septembrie, atunci când putem avea o situaţie clară pentru 2018/2019. Asigurarea cu personal calificat – definitivat, titularizare – va fi şi ea asigurată, la fiecare unitate de învăţământ preuniversitar, indiferent de ciclul de şcolarizare ”.

Se promite o analiză pentru Bacalaureat

Nu putea lipsi evaluarea preliminară, după afişarea rezultatelor la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2018, unde, vorbind de etapa de abia încheiată, judeţul Dolj s-a clasat pe locul al II-lea în ţară, însă nu este totul colorat în culori vii. „Sigur, avem rezultate îmbucurătoare, însă sunt şi unităţi unde procentul a fost de maximum 20% promovabilitate. Va avea loc o analiză atentă şi este important să vedem cauzele, pentru a aplica planul de măsuri pentru anul şcolar următor”, a mai precizat Monica Sună.