După ce copiii s-au jucat cu focul… / O anexă gospodărească a fost mistuită de foc

0
84

În ultimele 48 de ore, echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate în 106 de situaţii. Cele mai multe sunt tot la vegetaţia uscată, dar un alt fenomen tinde să ia amploare: cel al incendiilor izbucnite în gospodării. În Craiova, flăcările au mistuit peste patru tone de plante furajere, după ce copiii s-au jucat cu focul.

Despre incendiile izbucnite la vegetaţia uscată nu mai are rost să vorbim, numai în ultimele 48 de ore fiind înregistrate zece astfel de evenimente – unul la Craiova, în zona „Balta Craioviţa”, altele în comuna Ostroveni, la Coşoveni, Işalniţa, Dobreşti (unde au ars 18 ha), cauza fiind, probabil, un foc în spaţii deschise, fără supraveghere.

Dar, alt fenomen tinde să ia amploare. Cel al incendiilor din gospodării, mai ales la anexe. Astfel, în Craiova, flăcările au mistuit peste patru tone de plante furajere, după ce copiii s-au jucat cu focul. Tot în localitate, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit pentru stingerea unui focar, în urma incendiului arzând mobilier , cauza fiind o ţigară lăsată aprinsă. Aceeaşi subunitate a fost prezentă la Bucovăţ, unde un autoturism a ars aproape în totalitate.

De asemenea, la Amărăştii de Sus, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate a intervenit pentru lichidarea unui foc într-un grajd. „Atragem atenţia tuturor proprietarilor, indiferent că sunt din mediul rural sau urban, să fie foarte atenţi, în propriiile gospodării. Sunt incendii care, chiar dacă, la început, sunt minore, pot deveni cu grad mare de periculozitate”, a precizat lt.col.  

Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj. Altfel, echipajele ISU Dolj au intervenit, în comuna Bistreţ, pentru salvarea unui cal căzut într-o fântână, iar, la Craiova, pe str. „Corneliu Coposu”, la ţeavă de gaze fisurată în urma unui accident rutier.