Alb-albaştrii sub lupă

0
85

Pigliacelli – Un alt meci mare al italianului, a scos vreo patru mingi incredibile. În aceste şapte etape a demonstrat că este cel mai bun portar din Liga I.

Borţa – Deşi n-a fost copleşit de emoţii, fiind primul său derby, a întâmpinat probleme, în special în prima repriză, când Salomao, R. Grigore şi Nistor au acţionat cu predilecţie pe partea sa, iar Bărbuţ nu a coborât suficient de des. În repriza a doua a fost mai sigur, a şi venit mai mult la învăluiri, are destule curse prin care a creat superioritate în dreapta, chiar dacă nu i s-a transmis mingea de fiecare dată.

Kelic – Unul dintre meciurile de pus în CV pentru stoperul croat, impecabil aproape.

Tiago Ferreira – Întârzie să marcheze primul gol, deşi a avut o ocazie uriaşă în debutul părţii secunde, a lovit bine mingea, dar Penedo a lăsat o mână de unde venea împiedicând un 2-0 ca şi făcut.

Briceag – A confirmat că se pliază mult mai bine pe acest sistem cu 4 fundaşi, şi-a făcut bine banda, a ieşit şi la intercepţie, a stat bine şi în marcaj. Nu se aştepta la reluarea lui D. Popa în bară, trebuia să stea mai aproape de atacantul dinamovist, să-l incomodeze.

Bărbuţ – După această evoluţie n-ar fi cazul să mai fie împrumutat. Diferenţă mare între meciurile pe care le trata superficial, când se implica rar în joc şi atunci fără realizări, şi acest joc, în care s-a luptat exemplar, a jucat mult pentru echipă. În prima repriză a uitat de câteva ori să coboare în zona lui Borţa, a avut acel ghinion cu brazda de teren care l-a împiedicat să finalizeze cum trebuia faza pe care el o construise, pasa venind excelent de la Mitriţă.

Cicâldău – A făcut un meci bun, deşi el şi Fedele au fost în inferioritate numerică în prima repriză la mijlocul terenului. Al treilea assist în două etape, în sfârşit Craiova şi-a găsit un jucător care să nu mai execute cornerele în primul adversar.

Fedele – O primă repriză mai puţin convingătoare, a apelat şi la faulturi, a încasat şi un galben, apoi treptat a intrat mai bine în joc.

Bancu – Nu a marcat, dar a fost printre cei mai buni de pe teren. Pare că poate alerga la nesfâşit şi o face cu folos. I-a derutat de multe ori pe adversari cu driblinguri şi prin combinaţiile cu Mitriţă, căruia i-a pasat excelent la golul al doilea, dar şi în alte rânduri, inclusiv la faza din prima repriză, din degajarea lui Pigliacelli. De văzut unde-l va folosi Contra la naţională, fiindcă apetitul său ofensiv este de speculat.

Mitriţă – Avem ocazia să ne bucurăm de evoluţiile celui mai bun jucător din România, să sperăm că va rămâne cât mai mult timp la echipă, fiindcă e încântător. A fost accidentat la mână la începutul meciului, dar a reintrat cu mai mare determinare, a făcut ce a vrut pe teren. Goluri de excepţie şi alte faze spectaculoase. E imposibil să nu fie titular şi la naţională.

Koljic – Până la faza din care a marcat confirmase că la Universitatea e greu să impui un vârf de talie, fiindcă nu e o echipă care ştie jocul cu pivot. După golul marcat şi mai ales după faza în care i-a oferit assist-ul lui Mitriţă se poate spune că bosniacul este exact ce ne trebuia. Pentru un debut la numai două zile după ce a venit fanii nu aşteptau de la el decât să arate ceva. Şi el a arătat destule. S-a desprins excelent de Katsikas la gol, dar şi grecul a fost aproape de a-şi lua revanşa de lângă bosniac, dar a trimis în bară. Dacă va fi integrat în jocul echipei poate fi un atacant de clasă. Cu el, cu Rocha, cu Meza Colli şi ceilalţi nou-veniţi lotul ar fi complet. Păcat că nu a fost mai devreme, fiindcă Universitatea nu trebuia să scape Supercupa. Şi cu mai mult tupeu şi o tactică mai curajoasă se putea obţine mai mult şi din dubla cu Leipzig, a demonstrat acest lucru Zoria, care a fost foarte aproape să-i elimine pe nemţi, deşi lotul ucrainenilor este cotat sub cel al Craiovei.

Mateiu – Era nevoie de el la centrul terenului, de când a intrat echipa a căpătat mai multă siguranţă, l-a anihilat pe Nistor. A recuperat destule mingi şi a declanşat excelent câteva contraatacuri, inclusiv cel al golului al doilea.

Burlacu – Intrat pe final, de apreciat modul cum a coborât în banda stângă să se apere în două rânduri, dar îi lipsesc realizările, e într-o formă slabă.

Mihăilă – A revenit după accidentare, a intrat pe final, îi va fi mai greu să joace în concurenţă cu Meza Colli şi Nuno Rocha.