Şpăgarul de la Dioşti lăsat în libertate

0
99

Nicu Soreanu, bărbatul de 31 de ani, din comuna doljeană Dioşti prins în flagrant în timp ce voia să mituiască un agent de poliţie ca să scape de dosar penal, va fi cercetat în continuare sub control judiciar. După o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, ieri după-amiază, Tribunalul Dolj a respins propunerea de arestare preventivă a bărbatului.

Reamintim că Nicu Soreanu, în vârstă de 31 de ani, din comuna doljeană Dioşti, a fost reţinut, marţi seara, pentru 24 de ore, după ce a încercat să-i ofere unui poliţist din cadrul  Postului de Poliţie Dioşti suma de 1.200 lei pentru a nu înregistra un dosar penal întocmit pe numele său. Fapta pentru care s-a ales cu dosar penal s-a petrecut luni, 1 septembrie a.c.

În seara respectivă, în jurul orei 18.00, un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Dioşti a informat conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj cu privire la faptul că a fost contactat telefonic de Nicu Soreanu, de 31 de ani, din comuna Dioşti, care i-a propus să îi dea o sumă de bani pentru a nu înregistra un dosar penal. Dosarul fusese întocmit de agentul de poliţie în cursul aceleaşi zile, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În baza sesizării poliţistului, conducerea IPJ Dolj i-a anunţat pe ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, iar marţi a fost constituit un colectiv format din poliţişti din cadrul DGA, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj şi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a organizat flagrantul. Nicu Soreanu a fost prins în flagrant, în sediul Postului de Poliţie, în momentul în care i-a înmânat agentului suma de 1.200 lei pentru a nu înregistra dosarul penal. Faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Ieri după-amiază a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a luat faţă de el măsura controlului judiciar, respingând propunerea de arestare preventivă.

Pe 1 septembrie a.c., la ora 16.45, poliţiştii din comuna Dioşti aflaţi în executarea serviciului de patrulare prin comună au observat, pe strada „Morii”, un autoturism avariat care intrase într-un gard de lemn al unei locuinţe. Poliţiştii au identificat conducătorul auto în persoana lui Nicu Soreanu, de 31 de ani, din comuna Dioşti, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că acesta, în timp ce conducea autoturismul, neavând experienţa necesară pentru că nu poseda permis de conducere, a pierdut controlul volanului şi a lovit un gard din lemn.