Craiovenii sunt invitaţi să-şi testeze gratuit nivelul colesterolului

1
357

În luna septembrie, românii sunt invitaţi să-şi testeze gratuit nivelul de colesterol total în clincile partenere Medsana, cu scopul de a le reaminti că păstrarea colesterolului în limite normale este esentială pentru o inimă sănătoasă. Campania ,,Septembrie este luna inimii. Becel. Iubeşte-ţi inima!” se desfăşoară în perioada 1-30 septembrie, în 12 oraşe din țară: Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Sibiu, Suceava şi Timişoara. În Craiova, testările se pot efectua în perioada amintită în Centrul MedicalHelios Medica(Str. Paltinis, nr.1, Craiova).

„Colesterolul crescut este unul dintre principalii factori de risc pentru boala cardio-vasculară – menţinerea lui în limite normale este o condiţie esenţială pentru o inimă sănătoasă! Alimentaţia influenţează major nivelul grăsimilor din sânge, deci implicit nivelul colesterolului. Astfel, pentru a menţine colesterolul în limite normale şi pentru a scădea riscul cardio-vascular, este recomandată limitarea consumului de grasimi animale (preponderent saturate) şi înlocuirea lor cu alimente bogate în grăsimi polinesaturate (uleiurile vegetale, margarinele de nouă generaţie bogate în Omega 3,  fructele oleaginoase, peștele etc.)” a declarat prof. Dan Gaiţă, Preşedinte al Fundaţiei Române a Inimii.

România este pe locul 3 la nivel european în privinţa deceselor cauzate de boli cardiovasculare

Testarea colesterolului total este un prim pas în evaluarea gradului de risc al unei persoane de a dezvolta afecţiuni cardiace.Verificarea periodică a nivelului de colesteroleste cu atât mai importantă cu cât un nivel crescut de colesterol nu se traduce prin semne clinice, pe care pacientul să le poată identifica. Însă, în momentul în care depăşeşte valorile normale, colesterolul se depune pe pereţii interiori ai arterelor şi îngreunează circulația sângelui, conducând astfel la probleme grave de sănătate. România este pe locul 3 la nivel european în privinţa deceselor cauzate de boli cardiovasculare, acestea reprezentând 60% dintre decesele înregistrate anual. “Anul acesta, am dorit să extindem campania în mai multe orașe din ţară pentru a incurajacât mai mulți români să își verifice nivelul de colesterol. Becel susține adoptarea unui stil de viață sănătos, acesta însemnând o alimentație echilibrată, activitate fizică suficientă, renunțarea la fumat și pe cât posibil controlul nivelului de stres.Testul de colesterol poate depista din timp  eventualele modificări patologice care pot conduce la probleme cardiace. Becel şi-a luat angajamentul de a avea grijă de inimile consumatorilor încă de la apariția sa pe piață și, prin această campanie desfășurată în luna inimii, își propune săle reamintească faptul cămare parte din bolile cardio-vasculare pot fi prevenite prin schimbări simple în stilul de viațăși prin verificarea periodică a stării de sănătate…” a declarat Rodica Țenu, Nutrition & Health Manager Unilever South Central Europe.

1 COMENTARIU

  1. MA INTERESEAZA UNDE ESTE CLINICA UNDE POT FACE ANALIZA COLESTEROLULUI DEOARECE SUNT CARDIACA SI DE 2 ANI NU L-AM MAI FACUT. MULTUMESC

Comments are closed.