Să se revizuiască!… Până atunci, ne adaptăm

0
34

Prefectul de Dolj a dispus, în urmă cu o săptămână, efectuarea unor inspecţii tematice în unităţile şcolare din judeţ, în prezent circa 80 din instituţiile de învăţământ fiind deja controlate de Comisia însărcinată în acest sens, formată din inspectori şcolari şi reprezentanţi ai primăriilor. Sunt vizate problemele administrative din şcoli şi licee, precum aprovizionarea cu combustibil şi lemne de foc, gradul de igienizare, autorizaţiile de funcţionare şi nu numai.

“În ansamblu, starea unităţilor de învăţământ din judeţul nostru trebuie revizuită, în aşa fel încât să putem trage linie şi să constatăm care dintre ele au carenţe foarte mari şi care nu. Sunt unităţi care se află într-o situaţie mai puţin bună pentru noul an şcolar. Sursa financiară este cea care a dus la această situaţie”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Nicuşor Cotescu. El a mai afirmat că sunt unităţi de învăţământ care încă se află în reabilitări capitale, drept pentru care elevii vor fi mutaţi în alte spaţii.

“Până la ora aceasta, ştim care este situaţia în circa 70-80% din şcoli şi licee. Vom vedea în perioada imediat următoare care este starea unităţilor de învăţământ şi vom lua măsurile care se impun pentru a asigura cele mai bune condiţii, având în vedere că şi vacanţa elevilor s-a prelungit cu o săptămână şi faptul că sunt directori noi în anumite instituţii”, a precizat reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.