Prime de murături de 725 de lei la Complexul Energetic Oltenia

0
345

Cei aproximativ 9.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, proveniţi din fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, vor primi în septembrie câte o primă de murături, în valoare de 725 de lei, acordată de administraţie într-un proces de uniformizare a drepturilor salariale din unitate.

Liderul sindical Viorel Temelescu a declarat pentru MEDIAFAX că banii erau acordaţi până acum angajaţilor din fostele complexe energetice Turceni şi Rovinari, înglobate de la 1 iunie în CE Oltenia, alături de Complexul Energetic Craiova şi minele ce au fost în administrarea SNLO. “Este un stimulent financiar de 725 de lei ce va fi plătit în cursul luni septembrie la toţi angajaţii din Complexul Energetic Oltenia şi este o consecinţă a negocierilor pe care le-am avut cu administraţia”, afirmă Temelescu. Liderul sindical menţionează că, în 2013, ar urma şi o uniformizare a salariilor, negocierile pe această temă fiind programate pentru sfârşitul anului.

“Era firesc să se acorde acest stimulent financiar pentru toţi angajaţii din CEO, aşa cum, de anul viitor sperăm noi să reuşim să obţinem şi o uniformizare a salariilor pentru că, în prezent, sunt diferenţe destul de mari între aceleaşi categorii de salariaţi, care provin însă de la subunităţi diferite din cadrul companiei. În noiembrie vom începe negocierile la noul contract colectiv de muncă şi atunci sperăm să lămurim şi aceste aspecte”, mai spune Temelescu.

Negocierile purtate de sindicate cu administraţia Complexului Energetic Oltenia au dus şi la o creştere a salariilor angajaţilor din CEO cu 3% începând cu luna septembrie. Angajaţii din CE Oltenia beneficiază şi de alte prime, sume apropiate valoric de cele ce vor fi plătite pentru murături fiind oferite de Paşti, de Crăciun, dar şi de Ziua Minerului. În plus, de 1 Iunie, copii minerilor primesc anumite cadouri, iar de 8 Martie angajatele din unitate beneficiază de o primă de 150 de lei.