Fun in Summer la „Aman”

0
88

Fun in summer 2Joi, 3 august, începând cu ora 9.30, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” prin American Corner/Mediatecă a organizat acţiunea de vizionare a filmului documentar Legende din Regatul bufniţelor.

Difuzarea filmului de animaţie despre peripeţiile bufniţei Soren, protagonistul hazliu al lungmetrajului, care, călăuzit de curaj şi altruism, se lansează într-o aventură înţesată cu primejdii şi surprize apărute la tot pasul, are rolul de a le trezi copiilor interesul pentru prietenie, idealism şi determinare. La fel ca şi în cazul întâlnirilor anterioare, difuzarea filmului se va constitui într-un prilej de dezbatere şi reflecţie la care copiii vor fi invitaţi de bibliotecari.

Fun in summer 1Biblioteca Aman dispune de o colecţie consistentă de materiale audio-video. Filmele documentare, artistice sau de animaţie au aplicabilitate imediată pentru proiectele desfăşurate la American Corner/Mediatecă. Educaţia prin intermediul filmului are marele merit de a provoca interes şi o atenţie sporită, cu atât mai mult cu cât publicul este format exclusiv din copii. Dacă în cadrul întâlnirilor anterioare s-au abordat teme dintre cele mai diverse, de la stilul de viaţă sănătos şi până la istoria aviaţiei româneşti, la ultima dintre întâlniri am făcut cu toţii o pledoarie pentru prietenie şi înţelegere. Copiii au fost realmente fascinaţi de aventurile bufniţei Soren şi au înţeles, credem noi, importanţa fixării unui ideal şi protejarea acestuia până la momentul final al transpunerii în realitate”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”, un program de îndrumare şi informare a copiilor din centrele sociale din Craiova, care se va desfăşura pe parcursul vacanţei de vară a anului 2017, şi a avut ca scop conştientizarea copiilor cu privire la importanţa prieteniei, altruismului şi determinării ca principii sănătoase de viaţă.

Birou Presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”