Preşedintele israelian, ameninţat cu moartea

0
149

Poliţia israeliană a deschis o anchetă privind ameninţările publicate pe reţelele de socializare împotriva preşedintelui Reuven Rivlin, care a condamnat ”terorismul evreiesc”, după un incendiu soldat cu moartea unui bebeluş palestinian, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Reuven Rivlin

Chiar în ziua atacului anti-palestinian de vineri, Rivlin a publicat pe pagina sa de Facebook un text, în arabă şi în ebraică, intitulat ”mai mult decât ruşine, simt durere”. ”Durerea uciderii unui mic bebeluş, durerea de a-mi vedea poporul alegând calea terorismului şi de a-şi pierde umanitatea”, scria preşedintele israelian, în condiţiile în care părinţii şi fratele bebeluşului care a murit se zbat încă între viaţă şi moarte.

Atacul, comis de colonişti evrei potrivit palestinienilor, a provocat consternare în Israel şi a declanşat o dezbatere printre israelieni şi palestinieni privind ”impunitatea” de care s-ar bucura extremiştii evrei din partea autorităţilor israeliene. Niciun suspect nu a fost arestat până în prezent.

”Din nefericire, se pare că până acum am tratat fenomenul terorismului evreiesc cu lejeritate”, a adăugat preşedintele, făcând apel la luarea unor măsuri concrete împotriva autorilor unor astfel de acte.