Premiere şi schimbare de conducere la Rotary Club

0
509
Marţi seara, la Casa Universitarilor din Craiova, a avut loc ceremonia de predare-primire a mandatului de preşedinte al conducătorului Asociaţiei Rotary Club, una dintre cele mai importante, care susţin activităţi în beneficiul comunităţilor ce au nevoie de ajutor şi solidaritate, precum şi încurajarea şi cultivarea competenţelor, abilităţilor şi talentului membrilor clubului, la standarde înalte de etică, în vederea asigurării de servicii umanitare. În cadrul manifestării, au fost acordate şi două premii de excelenţă pentru doi elevi care au obţinut premii importante la concursurile la care au participat.
Rotary Club  are o experienţă de peste 110 ani în lume şi mai bine de 90 în România. Asociaţia a reapărut, în urmă cu 22 de ani, şi în ţara noastră, iar în Dolj, de 15 ani. ONG-ul respectiv şi-a prezentat, marţi seara, la predarea-primirea de mandat al preşedintelui filialei Dolj, rezultatele şi planurile de viitor.
«În fiecare an, clubul nostru îşi înnoieşte echipa de conducere, pe principiul rotirii cadrelor. De 15 ani, Rotary derulează programe, în Dolj, pentru susţinerea copiilor, atât în ceea ce priveşte excelenţa în învăţământ, cât şi în sprijinirea celor care provin din familii cu venituri modeste. În acest an, la predare de mandat, vom premia doi foarte buni elevi, care au obţinut performanţe extraordinare. Este vorba de David (Ducu) Gavrilescu, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, multiplu medaliat la competiţiile europene şi mondiale, şi de Giulia Bulugean,pentru performanţele obţinute în astrofizică», a precizat  Nicuşor Ionaş, preşedinte al Rotary Club Dolj.
Mandatul a fost preluat de  Adrian Butnariu, cel care a oficiat ceremonia fiind  Corneliu Dincă,  director internaţional al Rotary. Giulia Bulugean nu a putut fi prezentă la premiere, fiind plecată la o bursă de studii în SUA, cea care a ridicat premiul fiind mama sa. Dar a fost prezent celălalt premiant, David Gavrilescu, deţinătorul unui coeficient ELO de 2473, cel conform căruia se stabileşte ierarhia şahiştilor, care a menţionat: „Sunt onorat de acest premiu şi, după performanţele obţinute, îndrăznesc să mă gândesc, de ce nu, şi la un titlu mondial”.