Primăria Craiova a comandat încă 25.000 de viniete pentru parcare

0
247

Craiovenii își pot procura, începând de azi, vinietele pentru parcare. O serie de 25.000 de taloanele au sosit, de luni, la ghișeele Direcției de Taxe și Impozite a Primăriei Craiova, de unde pot fi procurate de șoferi.

Potrivit reprezentanților municipalității, problema lipsei vinietelor pentru parcare a fost rezolvată încă de la începutul acestei săptămâni, când furnizorul a livrat Primăriei Craiova comanda de 25.000 de autocolante personalizate. „Persoanele interesate se pot prezenta la ghișee pentru a-și procura vinietele de care au nevoie. Aceste taloane trebuiau să ajungă miercuri, dar au sosit mai devreme, adică de luni după-amiază. Sunt 25.000 de viniete care au ajuns în Craiova”, a precizat Lucian Prejbeanu, consilierul primarului municipiului Craiova.

O săptămână, taloanele de parcare au lipsit

În urmă cu o săptămână, persoanele care s-au adresat funcționarilor de la ghișeele Direcției de Taxe și Impozite pentru a primi o vinietă de parcare, au fost refuzați pe motiv că autocolantele puse în circulație de municipalitate s-au epuizat, fiind în curs de livrare o altă serie. Autoritățile au explicat că a fost prima dată când s-a întâmpinat o asemenea problemă, iar toată situația cu aceste taloane care oferă dreptul de parcare a apărut ca urmare a faptului că estimările autorităților au fos depășite de solicitările craiovenilor.

Amenzi usturătoare pentru lipsa vinietelor

Potrivit Regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor în Craiova, adoptat de municipalitate, persoanele fizice care nu afișează pe autovehicul, la loc vizibil din exterior, vinietele se pot alege cu amendă de la 500 la 1.000 de lei, iar persoanele juridice pot fi amendate cu sume între 1.000 și 2.500 de lei. Cu toate acestea, în această perioadă, primăria nu le poate oferi craiovenilor viniete și nici firmelor care ar angaja personal din Craiova cărora le-ar achiziționa mașină de serviciu.