Peste 8.000 de craioveni, sancționați până acum de Poliția Locală

0
270

Peste 8.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, de la începutul anului și până acum de Poliția Locală Craiova. Cuantumul amenzilor cu care au fost arși la buzunare cei care au fost prinși că nu au respectat legea a fost de peste 3,34 milioane de lei.

Din totalul de sancțiuni contravenționale, peste 5.000 au fost aplicate pentru încălcarea dispozițiilor privind circulația pe drumurile publice, iar alte 213 sancțiuni pentru ocuparea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, așa cum sunt reglementate de  Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Restul de peste 2.700 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea actelor administrative locale, care au fost emise de autoritățile locale și centrale.

Aproape 2.000 de mașini au fost ridicate

De asemenea, în 1.895 de cazuri polițiștii locali au dispus și măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculelor. Cele mai multe mașini, peste 1.300, au fost ridicate pentru parcare pe spațiul verde amenajat, 112 pentru ocuparea locurilor destinate persoanelor cu handicap, iar 13 autovehicule au fost săltate pentru parcarea fără drept în Centrul Istoric al Craiovei.Totodată, au fost soluționate toate sesizările privind blocarea căilor de acces la drumul public, în acest sens dispunându-se măsura de ridicare pentru un număr de 65 autovehicule. Tot în această perioadă, a fost acordat și un număr mare de puncte penalizare la permisul de conducere, de 11.647 de puncte.