Ștrandurile și piscinele, în vizorul inspectorilor OPC Dolj

0
35

Barurile, terasele și magazinele care sunt deschise în incinta ștrandurilor  și piscinelor sunt controlate, în această perioadă, de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor Dolj.

Verificările la barurile, terasele și magazinele din incinta ștrandurilor și piscinelor din Dolj au demarat pe 1 iulie și se vor efectua pe toată durata acestei veri, autoritățile anunțând că acolo unde vor fi descoperite probleme, se vor lua măsurile ce se impun. În principal, inspectorii OPC Dolj au în vizor existența și afișarea, la loc vizibil, a prețurilor și tarifelor la unitățile aflate în incinta ștrandurilor și piscinelor, precum și calitatea serviciilor oferite consumatorilor, conform legii.

La piscine și ștranduri, administratorii trebuie să afișeze graficul cu temperatura apei. Inspectorii vor cere detalii, de asemenea, și despre modul cum sunt întreținute bazinele cu apă, care trebuie să respecte normelor sanitare în vigoare. În ceea ce privește alimentele care sunt servite sau comercializate clienților, și această marfă trebuie să respectarea normelor igienico-sanitare în timpul manipulării, transportului, păstrării și depozitării ei.

Controalele se desfășoară până pe 31 august

Potrivit reprezentanților OPC Dolj, unitățile care nu respectă regulile ce se impun în astfel de activități riscă să le fie suspendată activitatea până se pun la punct, să le fie oprită definitiv comercializarea produselor periculoase, falsificate sau contrafăcute, pentru ca ulterior, cu ocazia unui nou control, să se verifice dacă administratorii firmelor au adus la conformitate produsele sau serviciile la care au fost constatate deficiențe. Toate aceste activități de verificare au început de pe data de 1 iulie și vor continua până în ultima zi a lunii august.