“Mannschaft-ul” a câştigat finala din sferturi

0
150

Germania a eliminat pentru prima dată Italia la un turneu final şi s-a calificat în semifinalele Europeanului

germania italiaGermania s-a calificat în semifinalele Euro 2016, după ce a învins, la Bordeaux, Italia cu scorul de 6-5 la loviturile de departajare, sâmbătă seara, la Bordeaux. Cele două echipe au fost la egalitate, 1-1 (0-0, 1-1), la finalul prelungirilor. Campioana mondială s-a impus într-un final dramatic în faţa Italiei, vicecampioana europeană, pe care nu o învinsese niciodată în opt meciuri precedente la turnee finale (patru victorii pentru azzurri şi patru egaluri). Mesut Ozil (65) a deschis scorul pentru Nationalmannschaft, iar Bonucci (78 — penalty) a restabilit egalitatea, după un henţ în careu al lui Boateng. La loviturile de departajare, Germania a transformat prin: Kroos, Draxler, Hummels, Kimmich, Boateng şi Hector, ratând: Muller, Ozil şi Schweinsteiger. Pentru Italia au înscris: Insigne, Barzagli, Giaccherini, Parolo şi De Sciglio, iar Zaza, Pelle, Bonucci şi Darmian au ratat. Până la acest meci, Buffon nu primise gol în ultimele sale patru meciuri, iar Neuer în ultimele cinci, ei încasând la Bordeaux primele goluri la Euro 2016. În semifinală, Germania va fi lipsită de Hummels şi va înfrunta învingătoarea dintre Franţa, echipa gazdă, şi Islanda. Germania a jucat în formula: Neuer – Hoewedes, Boateng, Hummels — Kimmich, Khedira (Schweinsteiger 16), Kroos, Ozil, Hector —Muller, Gomez (Draxler 72). Italia a evoluat cu: Buffon —Barzagli, Bonucci, Chiellini (Zaza 120) —Florenzi (Darmian 86), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio — Pelle, Éder (Insigne 108).

Loew: „Ambele echipe au arătat un nivel tactic incredibil”

Selecţionerul Nationalmannschaft, Joachim Loew, a folosit o formulă inedită, cu 3 fundaşi, în oglindă cu cea a Italiei, iar la final a declarat că ambele echipe au arătat un nivel tactic incredibil. “A fost un meci dramatic până la ultimul şut. Am mai trăit asta, de exemplu în 2006, contra Argentinei. A fost un meci de un nivel tactic incredibil al celor două echipe. Cred că noi am dominat. Punctul forte al italienilor este că joacă pe centru şi au făcut-o foarte bine. Penalty-ul a fost însă o fază nefericită, nu cred că italienii ar fi putut marca din acţiune”, a declarat Loew. Despre loviturile de departajare, el a afirmat: “Fiecare jucător trebuie să ia decizia. Mesut Ozil şi Thomas Muller au spus imediat că vor executa. L-am întrebat pe Julian Draxler, mi-a spus imediat că va şuta. I-am găsit foarte repede pe primii cinci. După aceea, trebuie lăsat jucătorul să decidă. Avem jucători care de obicei execută bine şi acum au ratat. Super e faptul că puştii, Kimmich şi Hector, la primul lor mare mare turneu, la prima lor sesiune de lovituri de departajare, pe un stadion atât de plin, şi-au păstrat sângele rece”. Loew a explicat că a folosit trei fundaşi pentru a contracara aşezarea Italiei.

Conte: „Germania este cea mai puternică echipă din lume”

Antonio Conte, aflat la ultimul meci pe banca Squadrei Azzurra, a afirmat că Germania este “cea mai puternică echipă din lume”, iar Italia poate fi satisfăcută că i-a ţinut piept şi a cedat doar după lovituri de departajare. “Cred că Germania a respectat mult Italia. Schimbarea sistemului tactic de către campioana mondială en titre arată că ne-au respectat mult. A fost un meci greu şi dur, din toate punctele de vedere. Am pus toată inima noastră şi chiar mai mult. Cred că aceşti băieţi lasă ceva foarte important: au arătat că a vrea înseamnă a putea şi că prin muncă poţi obţine rezultate care la început erau de negândit. E trist să părăsim astfel competiţia, fiindcă am avut ocazia să ne calificăm la lovituri de departajare, dar în semifinale merge o echipă extrem de puternică, cea mai puternică din lume, iar faptul că le-am ţinut piept ne dă o mică satisfacţie. Noi am crezut în acest vis, am încercat prin toate mijloacele, cu unghiile, cu dinţii să ne agăţăm de acest vis. Știm însă că fotbalul poate aduce acest gen de dezamăgire. Băieţii au dat totul, se pot întoarce liniştiţi acasă. Vor rămâne mereu în inima mea. Am petrecut momente minunate cu ei. Noi am creat ceva cu adevărat magic, o adevărată familie, şi e cu adevărat trist că povestea se încheie”, a spus tehnicianul, care o va prelua pe Chelsea.