“Artă din deşeuri” – Parada costumelor ECO, la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Ţiţeica” din Craiova

0
2094

Ziua Mondială a Mediului, ce va fi sărbătorită pe 5 iunie, este o bună ocazie de a ne aminti importanța respectării planetei și de a o pune în practică în cel mai concret mod posibil. Ce modalitate mai bună de a sarbatori această zi decât începând prin a îndemna elevii să evite orice activitate care ar amenința sănătatea mediului? În acest sens, Şcoala Gimnazială “Gheorghe Ţiţeica” din Craiova a organizat o manifestare dedicată acestei zile.

În acest scop, Școala Gimnazială “Gheorghe Țițeica”, în colaborare cu Centrul Județean pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă Dolj (CJPNTDRD), marchează Ziua Mondială a Mediului prin organizarea unei unei parade de prezentare a unor articole vestimentare sau accesorii vestimentare realizate din materiale reciclabile. “Scopul este conștientizarea elevilor asupra răului pe care îl putem face planetei prin abandonarea deșeurilor în locuri nepermise și importanța colectării selective și a reutilizării materialelor reciclabile. Suntem o societate de consum care nu gestionează corect deşeurile, iar ceea ce ne arată aceşti copii poate fi un exemplu. Materialele din care sunt confecţionate costumele sunt considerate de mulți simple deşeuri, dar din ele se pot face mult mai multe, chiar ARTĂ. Aruncăm foarte multe cartoane, hârtii, sticle, haine, peturi, pe care le consideram deșeuri, fără a ne gândi însă ca parte din acestea pot îmbrăca o altă formă, sau pot fi folosite în alt scop. Managementul defectuos al deșeurilor poate aduce grave prejudicii mediului înconjurător și implicit sănătății noastre. Poluarea, chiar și prin deșeuri, a condus la desemnarea unor arii naturale protejate care au drept scop conservarea speciilor de pante și vietăți pe cale de dispariție sau de o valoare științifică deosebită”, a precizat prof. Cerasela Elena Cremene, director al Şcolii “Gheorghe Ţiţeica”.

Cele mai frumoase costume, premiate

Acţiunea s-a desfăşurat, astăzi, într-un corp de clădire de le str. “Nicolae Julea” din Craiova, acolo unde unitatea şcolară are spaţii destinate procesului de învăţământ. “Am organizat  activitatea cu sprijinul  CJPNTDRD Dolj şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, care şi-au trimis reprezentanţii, astăzi, la această paradă, prin Emilia Florea, din partea primei instituţii, respectiv prof.  Mihaela Ghinea, inspector şcolar pentru învăţământul primar, şi prof. Iuliana Gheorghe, inspector şcolar de sector.Lemulţumim şi elevilor din învăţământul primar, şi părinţilor acestora, pentru tot ceea ce au realizat. Copiii au fost îndrumaţi de înv. Nicoleta Cotoi, Elena Bufu, Silvia Oroviceanu, Roxana Mărinică, Roxana Soreanu, fără sprijinul acestora neputând fi realizat spectacolul. Vreau să mai spun că prin sprijinul celor de la CJPNTDRD Dolj vor fi premiate cele mai frumoase costume, realizate ECO, din cele peste 100 pe care copiii le-au confecţionat, cu entuziasm”, a completat Cerasela Cremene.