Bilanţul atacului de la Londra a crescut la şapte morţi, anunţă poliţia. Ministrul de Interne: Atacatorii erau ”terorişti islamişti radicali”

0
305

_96340948_raid_rtrŞapte persoane au fost ucise în atacul de la Londra, în care trei suspecţi au fost împuşcaţi mortal de poliţie, au anunţat duminică forţele de ordine britanice, relatează BBC News.Ministrul de Interne Amber Rudd a confirmat că cei trei atacatori de la London Bridge şi Borough Market erau ”terorişti islamişti radicali”.

Atacatorii care au ucis şapte persoane şi au rănit alte 48 în centrul Londrei, sâmbătă seara, probabil că erau ”terorişti islamişti radicali”, a declarat duminică ministrul britanic de Interne Amber Rudd, relatează Reuters.

”Aşa cum a spus premierul, credem că erau terorişti islamişti extremişti, după modul în care s-au inspirat, şi este necesar să aflăm mai multe despre locul de unde vine această radicalizare”, a declarat Rudd pentru ITV.

Ea a refuzat să spună dacă autorii atacului le erau cunoscuţi autorităţilor.

”Operaţiunea este în curs, iar astfel aflăm mai multe despre cine sunt cei trei”, a spus ea.

Ministrul a mai declarat că nu pare să existe o legătură între atacatorii de la Londra şi autorul atacului sinucigaş de la Manchester de pe 22 mai, soldat cu 22 de morţi, la ieşirea de la un concert pop.

”Credem că este improbabil. Arată ca şi cum n-ar exista (o legătură), dar nu putem să excludem nimic în acest moment”, a spus ea.

Rudd a mai declarat că nivelul alertei teroriste – în prezent ”sever” – nu a fost ridicat la ”critic” deoarece autorităţile cred că i-au ”prins pe toţi autorii principali”.