Suspiciuni de toxiinfecţie alimentară la restauratul Jubilee din Craiova

0
81

meniuPotrivit datelor comunicate de DSVSA Dolj, 104 kg de carne neidentificată au fost confiscate de medicii sanitari-veterinari şi s-a aplicat o amendă de 5.000 de lei. Şi, aceasta după ce, anterior, la un botez organizat în această locaţie, 50 de persoane au acuzat o stare de disconfort, încât 20 dintre ele au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” cu diagnosticul prezumtiv de toxiinfecţie alimentară. La data de 2 iunie a.c., Direcţia de Sănătate Publică a decis să suspende temporar activitatea restaurantului. Totuşi, până la primirea documentului oficial, conducerea localului va continua să presteze servicii de alimentaţie publică.

          În seara de 28 mai 2016, la Restaurantul Jubilee din Craiova s-a desfăşurat o petrecere. Ulterior, se pare că 50 de persoane s-au îmbolnăvit, iar din acestea 20 de persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova cu diagnosticul prezumtiv de toxiinfecţie alimentară. S-au făcut plângeri la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţia de Sănătate Publică. Aceasta din urmă, la data de 2 iunie 2016, a suspendat autorizaţia de funcţionare a restaurantului în cauză.

Carne fără acte de identificare, confiscată

          În urma controlului efectuat de medicii sanitari-veterinari a fost găsită o cantitate de 104 kg de carne de porc, peşte şi vită, ce nu avea acte de identificare. Prin urmare, întreaga cantitate a fost confiscată şi s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei. Există suspiciuni că, din produsele finite consumate de persoanele în cauză ar fi vorba de prezenţa Salmonellei.

          Activitatea restaurantului va continua, însă, până la data primirii vreunui act oficial de suspendare a activităţii. „Ancheta este în desfăşurare şi se va finaliza săptămâna viitoare; probabil luni, marţi. Deocamdată sunt doar fragmente din ce se mai adaugă la puzzle. Poate este de la mine! Asta înseamnă că acum, gata, trebuie să mă închid şi gata? Poate să vină altcineva şi să facă, săptămânal, aceeaşi greşeală în locul meu. Ce înseamnă? Că acum, fiecare, la orice încercare pe care o ai în viaţă să renunţi? Îmi pare rău pentru toată lumea care a avut de suferit. E o chestie gravă. Teoretic, atâta timp cât nu am primit o înştiinţare oficială de la autorităţi, activitatea nu este suspendată”, ne-a declarat Cristian Dumitru, responsabil al restaurantului cu pricina.