Au dat atacul la levănțică. RAADPFL i-a prins… după parfum!

2
109

700 de fire de levănțică au fost furate de pe zona verde a Craiovei. Conducerea RAAPDL s-a mobilizat și a pornit în căutarea hoților. Culmea că i-a mai și găsit: se așezaseră în Piața Centrală și în Piața Craiovița Nouă și începuseră să vândă marfa. Aproape jumătate din flori au fost recuperate și au fost replantate, ieri, pe locurile din care dispăruseră cu o noapte în urmă.

Când au mers să-și ia în primire zonele de lucru, de pe bulevardele „1 Mai” și „Titulescu”, îngrijitorii de la RAADPFL Craiova nu au mai găsit la locul lor firele de levănțică. Muncitorii s-au frecat la ochi și au început să privească mai cu atenție prin straturile de flori. Nu le-a trebuit mult să tragă concluzia că s-a dat atacul la flori peste noapte și cineva a plecat încărcat cu un snop întreg de levănțică. Angajații și-au sunat imediat șefii, care, la rândul lor, au alertat poliția. „Ne-am dat seama că nu aveau unde să meargă cu florile decât în piețe, ca să le vândă. De obicei, cam așa se vând florile în Craiova și se pare că raționamentul nostru a fost bun, a funcționat perfect”, a precizat Rela Filip, directorul regiei.

Piața Centrală, inundată cu parfum de lavandă

Polițiștii au luat la scotocit toate piețele, dar mai cu seamă cele care sunt frecventate des de cumpărători. Ca în nici o altă zi, o mare de levănțică parfumată apăruse în Piața Centrală și în Piața din Craiovița Nouă. Plantele fusese smulse cu rădăcini cu tot și erau comercializate în pahare din plastic sau direct din pungi. Când au fost întrebați de polițiști de unde provin buchetele mari de levănțică, vânzătorii – șase cetățeni romi – au spus că le-au cumpărat de la altcineva. „Este clar că sunt firele de levănțică de pe domeniul public. Șefii de sectoare își cunosc fiecare florile pe care le îngrijesc. În plus, nici nu avea de unde să apară, peste noapte, chiar atâta levănțică pe piață”, a mai spus directorul RAADPFL Craiova.

Poliția a deschis o anchetă

Au fost furate nu mai puțin decât 700 de fire de lavandă care fuseseră plantate în luna septembrie pe bulevardele amintite. Cu ajutorul polițiștilor, conducerea RAADPFL Craiova a reușit să recupereze 400 de fire, pe care angajații regiei le-au replantate, ieri, în locurile din care dispăruseră. „Sperăm să mai recuperăm și restul de flori, dar va fi mai greu, pentru că autorii acestui furt deja știu că suntem pe urmele lor. Dar colaborăm foarte bine cu poliția”, a mai spus Rela Filip. Întreg cazul a fost preluat de poliție, care a demarat o anchetă. „Cercetările în acest caz au fost preluate de polițiștii Secției 2 Craiova, întrucât pe raza lor de competență s-au comis cele mai multe furturi, iar ancheta continuă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Alin Apostol.

Regia nu va renunța la această plantă

Întrebată dacă va mai fi plantată levănțică în Craiova, floare care se pare că îi ispitește pe hoți, Rela Filip, directorul RAADPFL, a spus că zonele verzi de pe domeniul public vor fi, cu siguranță, împrospătate cu flori, iar printre acestea se va găsi și lavandă. „Acesta nu este un motiv ca noi să nu mai plantăm levănțică în Craiova. Este o plantă cu o inflorescență frumoasă și cu un parfum deosebit și care, pe deasupra, mai are și calitatea că alungă țânțarii. Craiovenii iubesc această plantă și noi vom ține cont de acest lucru”, a spus aceasta. Ultimele achiziții ale regiei, în materie de flori, sunt trandafirii-pom pe care autoritățile au început să îi așeze pe zonele mediane dintre bulevarde. Pe Calea București se plantează mesteceni și catalpă.

2 COMENTARII

  1. Dacă polițiștii comunitari și-ar face drum seara după ora 22 în zona intrării în Piața Centrală dinspre Calea București ar “admira” 3-4 țigani care taie fără milă florile de trandafir din zonă.

Comments are closed.