A început cea de-a doua campanie de dezinsecție în Craiova

1
85

În toată această săptămână, Salubritatea desfășoară o campanie de dezinsecție prin pulverizare terestră pe domeniul public, intervenție ce are ca scop combaterea insectelor dăunătoare. Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor demara intervenția în toate cartierele Craiovei, în funcție de condițiile meteorologice existente.

„Am decis demararea unei noi campanii de dezinsecție la mai puțin de două săptămâni față de etapa precedentă, având în vedere condițiile atmosferice de până acum, condiții care favorizează înmulțirea țânțarilor, muștelor și căpușelor. Dezinsecția va avea loc, de această dată, la sol, pentru a spori eficacitatea acțiunilor noastre”, a declarat Eliza Peța, directorul SC Salubritate Craiova.

Produsele biocide folosite în cadrul acestei intervenții sunt Extratox și Supertox, substanțe din grupa a treia de toxicitate, avizate de Ministerul Sănătății. Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 810 hectare. Până acum s-a acționat asupra lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 17,2 hectare, în Parcul „Nicolae Romanescu”, în Parcul „Tineretului”, și cimitirele Nord și Sineasca, precum și pe zonele verzi de pe bulevardul „Nicolae Titulescu”, strada „Maria Tănase” și din Cornițoiu.

1 COMENTARIU

  1. As dori sa stiu cand incepe si lupta impotriva omizilor care deja si-au facut aparitia prin pomii din curti. Multumesc.

Comments are closed.