Craiovenii, aşteptaţi pe 15 aprilie să ia startul la Crosul Olteniei

0
209

Duminică, 15 aprilie, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj vă invită să participați la Crosul Olteniei – alergare şi jocuri de mişcare –, eveniment care se va desfăşura în Parcul “Nicolae Romanescu”, fiind organizat împreună cu Primăria Craiova, Asociaţia Judeţeană de Atletism Dolj, Craiova Running Club, KinetoPlus, Asociația ProEFS Craiova, JCI Craiova. Crosul Olteniei a fost anunțat inițial în cadrul programului de activități dedicat Zilei Olteniei (21 martie a.c.), însă a fost reprogramat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Înscrierile se pot face la faţa locului, la data desfăşurării competiţiei, pe baza buletinului de identitate şi semnării unei declaraţii de responsabilitate (pentru participanţii cu vârsta peste 16 ani) şi cu acordul unui adult / tutore legal, care va completa declarația pe proprie răspundere privind asumarea responsabilității pentru persoanele înscrise în cursă precum și pentru faptul că aceștia sunt apte medical și că pot face față parcurgerii întregii distante (pentru participanţi cu vârsta sub 16 ani). Cu ocazia înscrierii/validării, fiecare participant va primi număr de concurs. Pe toată durata evenimentului, asistența medicală și protecția participanților vor fi asigurate de organizatori.

 

Program înscrieri:
9.30 – 10.20: Înscriere la Cursa PRO și FUN
10.00 – 11.20: Înscrieri Cursa Family
10.00 – 11.40: Înscrieri Cursa Copiilor

Program curse:
10.30 – Start Cursa PRO și FUN (start comun)
11.30 – Star Cursa Family
11.50 – Start Cursa copiilor
12.15 – Premiere

Program activități recreative
10.00 – 12.00 – jocuri si concursuri pentru copii
activități ale sponsorilor

Cursa PRO (lungime: 7,2 km – două ture de parc) este destinată persoanelor cu vârstă de peste 16 ani, iar startul și finish-ul vor avea loc în zona Foişor.

Cursa FUN (lungime: 1,6 km) este destinată persoanelor cu vârstă de peste 10 ani, iar startul și finish-ul vor avea loc în zona Foişor.

Cursa Family (aprox. 700 m) presupune o echipă formată din cel puțin un minor sub 5 ani şi unul dintre părinții acestuia.
– Distanța se parcurge în alergare sau mers, grupat în familie.
– Se pot utiliza cărucioare pentru copii
– Fiecare familie va primii diplomă de participare, iar fiecare copil va primi medalie

Cursa Copiilor (aprox. 700 m) este destinată copiilor sub 10 ani. Aceștia se pot înscrie doar cu acordul părinților, prin semnarea declarației de responsabilitate de către aceștia. Traseul va fi marcat și copiii vor fi supravegheați îndeaproape de voluntari, care vor alerga împreună cu ei și vor încerca să prevină accidentele nedorite.

Detalii: www.djst.ro şi www.facebook.com/djstdolj