Universitatea Craiova, umilită la Iaşi

0
317

Universitatea Craiova a fost doar un sparring partner pentru echipa Iaşiului, care a oferit un spectacol fanilor proprii, veniţi în număr de 10.000 să vadă un duel anunţat a fi pentru locul de Europa League. A fost 3-0 la final, goluri înscrise pentru echipa lui Nicolo Napoli de Vasile Gheorghe (2), Golubovic (28) şi Ţigănaşu (78).

Practic, craiovenii au fost obiectul de caterincă al gazdelor, în atare condiţii pentru fanii Ştiinţei fiind de preferat o neprezentare, decât o evoluţie atât de jalnică, încheiată în consecinţă cu un scor ruşinos. De altfel, suporterii au anticipat prestaţia groaznică şi doar 3 au fost în peluza rezervată oaspeţilor.

Daniel Mogoşanu sau cine i-a compus astăzi echipa antrenorului fără patalama al Craiovei a aliniat patru jucători de atac şi s-a „dezvelit” în defensivă pe un teren mai prost decât cel de pe „Extensiv”, contra unei echipe specializată pe contraatac. Evident, o strategie sinucigaşă.

Portarul Straton a deschis reprezentaţia insultătoare pentru fanii olteni cu o gafă care-i este caracteristică: a scăpat în faţă o minge uşor de prins sau măcar de respins în lateral. Fotbalistul cu două prenume, Vasile Gheorghe, a profitat şi a marcat devreme, în minutul 2. Debut ideal pentru o echipă antrenată de Nicolo Napoli, care în restul meciului, adică vreo 90 de minute, a aşteptat grupată în propria jumătate să dejoace construcţia chinuită a Craiovei şi să mai speculeze şansele de contraatac. Evident, acestea au venit şi Craiova a fost măcelărită de o echipă care nu câştigase acasă în acest play-out. Cu doi fundaşi lenţi, Popov şi Iliev, Universitatea a încercat să joace destul de sus şi nu a scăpat nepedepsită. Prima dată a făcut-o Golubovic, dintr-o poziţie de ofsaid, la capătul unei faze la care Iliev a părut că merge pe o suprafaţă mult mai lentă decât adversarul său direct.

După pauză, scenariul a fost identic. Craiova a încercat să dea senzaţia că atacă sau că-şi doreşte măcar să revină, însă i-a fost imposibil să ajungă în careul advers, cu atât mai puţin să înscrie vreun gol. Alb-albaştrii au fost ridicoli în încercările de a arăta ceva fotbal şi au mai primit un gol, de la Ţigănaşu, care a primit şi el o mână de ajutor de la Straton, care, după ce evoluţii a avut săptămâna aceasta, cu Botoşaniul şi Iaşiul, nu ar merita să fie nici rezervă a puştilor Vlad şi Popescu.

Craiova pleacă umilită de la Iaşi şi se întoarce în Bănie pe locul 2 în play-out, cu 25 de puncte, faţă de cele 26 ale echipei lui Napoli. Mai îngrijorător este modul cum a arătat echipa care reprezintă Bănia, care nu ar mai trebui să se gândească la Europa, ci cum să-şi drămuiască forţele pentru a rezista în Liga I.

Doar pentru statistică, pe teren au fost purtând nişte tricouri negre: Straton – Popov (74 Dumitraş), Acka, Iliev, Bancu – Madson, Zlatinski, Nuno Rocha – Ivan, Măzărache (79 Petre), Hergheligiu (58 Băluţă).

Pentru Iaşi au jucat cu adevărat:  Grahovac – Voicu, Mihalache, Ciucă, Ţigănaşu – V. Gheorghe, Mitic, Llullaku (70 Nuno Viveiros), Bole – Cristea (61 Creţu), Golubovic (82 Onduku).