Antonio Conte va prelua Chelsea Londra

0
340

Clubul Chelsea Londra a anunţat pe site-ul oficial numirea lui Antonio Conte în funcţia de manager pentru următoarele trei sezoane. Actualul selecţioner al naţionalei Italiei îşi va începe munca pe Stamford Bridge după Campionatul European din Franţa.

“Sunt foarte încântat de oportunitatea oferită de a lucra la un club ca Chelsea. Sunt mândru să fiu antrenorul naţionalei Italiei şi un post de manager la Chelsea este foarte atractiv după experienţa ca selecţioner. Privesc în viitor şi îmi doresc să mă întâlnesc cu oamenii de la club. Fiecare zi va reprezenta pentru mine, o provocare să antrenez în Premier League. Chelsea şi fotbalul din Anglia sunt văzute oriunde mergi, fanii sunt încântători şi ambiţia mea este să am mai mult succes şi să mă bucur de victorii, la fel cum s-a întâmplat în Italia. Sunt fericit că pot face acest anunţ, toate detaliile contractului sunt clarificate şi putem punct tuturor speculaţiilor. Voi continua să mă concetrez pe munca la naţionala Italiei şi voi vorbi despre Chelsea, după turneul final al Campionatului European din Franţa.” a declarat antrenorul Antonio Conte, după semnarea contractului cu Chelsea.

Tehnicianul va fi al cel de-al 5-lea manager italian al echipei Chelsea, după Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti şi Roberto di Matteo. Mai mult, Antonio Conte, Gianluca Vialli şi Claudio Ranieri au în comun faptul că au fost anterior la Juventus, în cazul lui Conte, atât ca jucător, cât şi antrenor.

Conte şi-a început cariera de antrenor la Arezzo, în 2006, a trecut apoi pe la Bari, Atalanta, Siena şi Juventus, cu care a câştigat trei titluri consecutive de campion al Italiei, iar din 2014 este selecţionerul naţionalei Italiei. Ca jucător, Conte a evoluat la Lecce între 1985 şi 1991 şi Juventus între 1991 şi 2004.