Valerio Brenciaglia, noul director general al Ford România

0
63

Începând cu 1 aprilie, Valerio Brenciaglia este noul director general al Ford România – Compania Naţională de Vânzări. Zoltan Brassai este numit în funcţia de Brand Director- Large Cars, Product Marketing, Ford Europa.

Valerio Brenciaglia

Valerio Brenciaglia (45 de ani) preia conducerea Ford România – Compania Națională de Vânzări, înlocuindu-l astfel pe Zoltan Brassai. Absolvent de studii economice, Valerio Brenciaglia s-a alăturat companiei Ford în 1999, și a deținut numeroase poziții în departamentele Vânzări, Marketing și Servicii, Ford Italia, inclusiv cea de Director Operaţiuni (Field Operations Manager).  Valerio cunoaşte piaţa din România, mai ales având în vedere că în perioada iulie 2012 – septembrie 2013 a deţinut poziţia de Director Vânzări şi Marketing în cadrul Ford România. “Mă bucur să mă întorc în România și în același timp sunt onorat să preiau acest mandat de la Zoltan. Voi depune toate eforturile pentru a consolida prezenţa puternică a companiei Ford în România, nu doar în calitate de investitor strategic, ci şi în ceea ce priveşte sectorul de retail și vânzarea de flote auto. Avem o echipă foarte bună şi o reţea de distribuitori puternică şi am încredere că împreună vom putea atinge obiectivelestrategice ONE Ford”, a spus Brenciaglia.

Zoltan Brassai, se alătură echipei Ford Europa

Zoltan Brassai

Fostul Director General a al Ford România, Zoltan Brassai, se alătură echipei Ford Europa, în calitate de Brand Director- Large Cars. Brassaia început să lucreze cu piaţa din România din 2006 și a condus Compania Naţională de Vânzăria Ford România din iunie 2012. “România va avea întotdeauna un loc special în viaţa mea şi aş vrea în primul rând să mulţumesc echipei şi retelei noastre de distribuitori pentru sprijinul și încrederea acordate în mod continuu. Valerio are o experienţă bogată în vânzări şi marketing şi sunt convins că Ford România NSC este pe mâini bune.Totodată, aştept cu deosebit interes sa-mi încep activitatea în cadrul Ford Europa, cu atat mai mult cu cat Ford treceacum printr-o perioadă foarte interesantă în ceea ce priveşte dezvoltarea produselor”, a declarat Zoltan.

Ford a înregistrat o creştere record a vânzărilor în România

În noua lui poziţie de Director General al Companiei Naţionale de Vânzări, Valerio Brenciaglia se va alătura şi Consiliului de Administraţie al Ford România. Ford a deschis Compania Naională de Vânzări din România în august 2010, la doi după ce a preluat fabrica din Craiova unde compania a investit până în prezent peste 1 miliard de Euro în producţia de vehicule şi motoare. În 2014 Ford a înregistrat o creştere record a vânzărilor în România de 41,57% comparativ cu anul anterior şi o cotă de piaţă de 8,21%, rezultate care au plasat compania pe locul 3 în topul celor mai bine vândute marci auto din ţara noastră.