Femeie arestată pentru că a șantajat un polițist

0
174

O femeie în vârstă de 52 de ani, din comuna doljeană Perișor a vrut să facă bani de pe urma unui polițist din localitate și a ajuns după gratii. Femeia a sunat la Poliție cerând ajutor pentru că o bate soțul, iar la câteva zile l-a sunat pe unul dintre agenți și i-a cerut 2.500 lei ca să nu declare că i-a bătut bărbatul. Polițistul și-a anunțat șefii, iar miercuri femeia a fost prinsă în flagrant și reținută pe 24 de ore. Aseară, Judecătoria Băilești i-a emis mandat pe o perioadă de 30 de zile.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, lucrători din cadrul Poliției Băilești, sub directa coordonare a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, cu sprijinul operativ de specialitate al D.I.P.I.  şi Compartimentului specializat din cadrul S.O.S Dolj au prins-o în flagrant, miercuri, pe Aurelia Olteanu, de 52 de ani, din comuna Perișor, în timp ce primea de la un agent de poliţie din cadrul  Postului de Poliţie Perişor suma de 2.500 lei, în schimbul tăcerii sale. Toată operațiunea a fost pusă la cale după ce agentul și-a anunțat superiorii că este șantajat.

Totul a început pe 28 martie a.c., când, în urma sesizării primite prin 112, doi agenți de poliție din cadrul Posturilor de Poliţie Perişor și Cioroiaşi, care se aflau în serviciul de patrulare, s-au deplasat la locuinţa lui Dumitru Olteanu, de 50 de ani, din comuna Perişor. Pentru că bărbatul era violent, își lovise nevasta și i-a amenințat pe polițiști, aceștia l-au încatuşat şi condus la sediul Postului de Poliţie Perişor, unde a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 500 lei.

Ulterior, pe 30 martie a.c., soţia acestuia, Aurelia Olteanu, de 52 de ani, l-a sunat pe unul dintre agenții de poliţie şi i-a spus că vrea să primească 2.500 de lei ca să nu-I facă plângere cum că i-ar fi agresat bărbatul. “În urma sesizării agentului de poliție, în cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj și s-a organizat flagrantul în urma căruia a fost prinsă femeia de 52 de ani. Aceasta a fost reținută pentru 24 de ore și introdusă în arest, urmând să fie prezentată Judecătoriei Băilești cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol. Judecătoria Băilești a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea femeii pentru 30 de zile.