Prefectul judeţului Dolj şi noii subprefecţi au depus jurământul

0
1444
Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a depus jurământul, astăzi, 4 martie 2021, în cadrul ceremoniei de învestire organizate de Ministerul Afacerilor Interne, în sistem videoconferință. Alături de acesta, au depus jurământul subprefecții Flavius Adrian Sirop și Iustin Dumitrescu.
Guvernul României a aprobat modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 906/2020 pentru punerea în aplicare a unor prevederi ale Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, actul normativ reglementând structura organizatorică și modul de funcționare a Instituției Prefectului. Astfel, funcțiile de prefect și de subprefect sunt funcții de demnitate publică, iar stabilirea atribuțiilor subprefectului se realizează prin ordin al prefectului, nu prin fișa postului.
Se înființează funcția de secretar general al Instituției Prefectului, acesta urmând a fi înalt funcționar public, subordonat nemijlocit prefectului, care va avea rolul de a asigura conducerea operativă a Instituției Prefectului.