Iaşi – Craiova. Va fi revanşă ori recidivă?

0
296

Poli Iaşi – Universitatea Craiova

Stadion: „Emil Alexandrescu”, ora 20.30

Poli Iaşi: Rusu – Onea, Frăsinescu, Klimavicius, Şerban – Passaglia, de Iriondo – Platini, Horşia, Chacana – Omoh, A. Cristea. Antrenor: Mircea Rednic. Rezerve: Axinte – Bourama, Longher, Grădinaru, Breveld, Luckassen, Habibou.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Acka, Dielna, Vătăjelu – Cosic, Nistor, Cicâldău – Bărbuţ, Alex Popescu, Mihăilă. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Măţel, Qaka, Bancu, Mateiu, Niţu, Koljic.

Arbitru: Andrei Chivulete. Asistenţi: Ciprian Danşa, Mihai Marica. Rezervă: Florin Andrei.

Observatori: Dan Jiga, Felix Grigore.

După ce a început cu dreptul play-off-ul, Universitatea Craiova se concentrează pe meciul din sferturile Cupei României, cu Poli Iaşi, în deplasare. Cornel Papură spune că Universitatea este pregătită să joace pe ambele fronturi, deşi se confruntă cu probleme de lot, din cauza accidentărilor. Papură se aşteaptă la un meci complicat în Copou, după ce în urmă cu două săptămâni oltenii s-au impus cu 5-2, în campionat, pe terenul echipei lui Mircea Rednic. „Meciul de Cupă este foarte important, fiindcă se joacă pentru semifinale. Va fi dificil, ne aşteaptă un joc complicat, dar e important cum vom aborda jocul, fiindcă nu va avea nicio legătură cu cel din campionat, când am câştigat cu 5-2. Trebuie să fii foarte concentrat, să câştigi duelurile, să pui presiune pe adversar dacă vrei să câştigi. Să vedem ce jucători vom avea apţi, avem probleme de lot, Ivan, Acka, Bărbuţ, Ivanov sunt accidentaţi şi să vedem dacă vor mai fi şi alţii. Prefer să am mai multe opţiuni şi să fie unii nemulţumiţi că stau pe bancă, decât să nu am de unde să aleg, cum a fost cu Mediaşul, când a ieşit Ivan şi a trebuit să joc cu fundaşul stânga pe post de atacant dreapta (Vătăjelu, n.r.). Poli Iaşi are şi avantajul terenului propriu, este o echipă în creştere de formă, au condus la Sepsi, unde au marcat un gol frumos, au pus presiune. Cupa e la fel de importantă pentru noi ca şi campionatul. Cred că putem face faţă în ambele competiţii, am dovedit şi când am jucat în cupele europene, fiindcă ne puteam califica şi noi cu AEK Atena, dar ni s-a anulat un gol valabil şi nu ni s-a acordat un penalty. Pentru noi contează doar următorul meci, nu trebuie să ne gândim la ce va fi peste o săptămână sau o lună” a spus Papură.

Şi croatul Ivan Martic a prefaţat duelul din Copou, vorbind însă şi despre şansele la titlu: „Ne aşteaptă un meci greu, am văzut ce ni s-a întâmplat în repriza a doua la Iaşi ce s-a întâmplat dacă nu am fost concentraţi. Fotbalul te pedepseşte dacă nu dai totul pe teren. Prefer să jucăm aşa şi aşa şi să câştigăm, decât să jucăm bine şi să pierdem, cum a fost cu CFR. Moralul a fost bun şi este şi acum bun. Trebuie să fim motivaţi să ne batem pentru ambele trofee, sunt de 3 ani aici şi este pentru prima dată când suntem în această postură. Nu este presiune, toată lumea aşteaptă să repetăm performanţa de acum 2 ani, când am luat Cupa. Trebuie să fim uniţi, suporterii fantastici, echipa puternică, aşa am câştigat şi la Rijeka şi Cupa şi campionatul Croaţiei.” Martic nu a vrut să dezvăluie decizia sa în privinţa prelungirii contractului cu Universitatea Craiova, care expiră în vară, dar a dat de înţeles că i-a comunicat finanţatorului Mihai Rotaru că nu vrea să mai continue în Bănie: „M-am gândit la propunerea de prelungire a contractului, i-am şi spus patronului ce-mi doresc, dar nu vreau să fac public. Trebuie să luăm în calcul că voi face 30 de ani şi trebuie să mă gândesc la familia mea, nu mai sunt ca Mihăilă, să am toată cariera în faţă” a spus Martic.

Rednic nu menajează, ieşenii au şi primă de calificare

Mircea Rednic  speră ca elevii săi să aibă o evoluție precum în repriza secundă a meciului din campionat contra oltenilor, precizând că nu va menaja vreun jucător în perspectiva duelului din week-end cu Dinamo şi anunţând că jucătorii săi vor avea parte chiar de o primă în cazul calificării. „E un meci de Cupă, la experiența mea nu există favorită. Am pățit-o și eu când eram la Dinamo, cu Csikzereda, Viitorul anul acesta cu Sănătatea, deci nu există favorită în Cupă. Meciurile de Cupă sunt interesante, frumoase și întotdeauna există surprize. Sper ca și noi să facem o surpriză frumoasă. Jucăm cu Craiova, cea mai în formă echipă, au un lot foarte bun, au un moral foarte bun. Am mai jucat cu ei. Le-am prezentat jucătorilor repriza a doua a meciului din campionat cu Universitatea Craiova când am avut o evoluție bună, cu două goluri frumoase, cu multă speranță și le-am cerut să facă ce au făcut în a doua repriză. Ar fi o performanță mare pentru Politehnica, pentru suporteri, dar și pentru mine să ne calificăm în semifinale. Azi dimineață, conducerea a venit în vestiar și vor avea o primă frumoasă. Nu protejez jucătorii, chiar dacă avem și sâmbătă meci în campionat. Vor intra cei care sunt 100% din punct de vedere medical. În primul rând l-am adus pe Denis (n.r. Denis Rusu), să vedeți că avem portar, da? La ultimul meci cu Craiova nu am avut portar. Vor fi și câteva surprize. Mihalache și Bădic sunt accidentati. Sper să revină de săptămâna viitoare” a declarat Mircea Rednic. Întrebat dacă va da mâna cu Corneliu Papură, Rednic a criticat atitudinea colegului său de pe banca Craiove:. ”Să zic, să nu zic… Haideți să văd spun. Eram la ultimul meci cu Marius (n.r. team-managerul Marius Onofraș), mergeam la interviuri. Veneau doi oameni spre mine. Nu i-am văzut bine, dar am citit că scria Craiova pe echipament. Am dat bună seara și nu au salutat. Unul dintre ei era Papură. Marius mi-a spus: Nu era Papură? Eu am salutat, nu mi-a răspuns, treaba lui! Este vorba de educație. Și nu avea voie să facă asta (n.r. Să spună despre cei de la Mediaș că sunt clovni). El abia a început să antreneze. Trebuie să fie respect între noi”.

”Ne așteaptă un meci foarte greu, Craiova este o echipă foarte bună, dar avem șansa noastră. Jucăm acasă, avem suporterii de partea noastră și sper să facem un meci mare”, a spus și portarul Denis Rusu.

”Unul dintre obiectivele noastre este de a juca o finală de Cupa României și chiar de a o câștiga. Vrem să obținem o performanță istorică. Jocul echipei arată tot mai bine de la meci la meci, îi simt pe băieți motivați și suntem încrezători că putem merge în semifinale. Este adevărat că în meciul trecut Craiova ne-a fost superioară, dar și noi am avut momente bune de joc și am fi putut reveni”, a declarat președintele Ciprian Paraschiv.