În cursa pentru Primăria Craiova / Dan Cherciu susţinut şi de ţărănişti

0
568

Partidul M10 Dolj şi PNŢCD Dolj au semnat ieri, protocolul Alianţei Electorale „Pentru Craiova”. Evenimentul a fost urmat de o conferinţă de presă susţinută de Lucian Popa, preşedintele Organizaţiei M10 Dolj, Laurenţiu Mândrea, preşedintele PNTCD Dolj şi candidatul susţinut de alianţă pentru Primăria Craiova, Dan Cherciu, fost consilier local.

„Semnăm acest protocol şi sperăm ca această alianţă să poată fi şi extinsă. Dorim acest lucru, ţinând cont că şi candidatul propus de alianţă, domnul Dan Cherciu, este din punctul nostru de vedere şi al craiovenilor cel mai bun candidat de primar pe care Craiova şi le-ar putea avea”, a subliniat liderul PNŢCD Dolj, gazda evenimentului.

           Fostul consilier local, Dan Cherciu, a precizat în acest context, că le va propune tuturor celor care în clipa de faţă şi-au exprimat intenţia de a participa ca şi candidaţi la aceste alegeri, fiind vorba despre candidaţii de dreapta, să vină la aceeaşi masă şi să desemneze împreună candidatul dreptei, pe criterii corecte şi obiective. „Cred că aceşti candidaţi vor avea înţelepciunea să înţeleagă că nu mai e momentul să fim solişti, fiind singura şansă de a înfrânge caracatiţa. Nu este nici momentul şi nici locul de a ne mai manifesta vanităţi absurde. Sigur, sunt mulţi care declarativ sunt de acord pentru constituirea unei alianţe şi toată lumea se împiedică la metoda care ar urma să fie desemnat candidatul. Fiecare are orgolile lui, ambiţiile lui. Sunt voci care ar dori să absolutizeze sondajele de opinie. Acesta este motivul pentru care am văzut vânturat în spaţiul public tot felul de sondaje, o parte din ele au o mare doză de neseriozitate, ori opinia mea este cu totul diferită. Eu propun toate partidele să ne aşezăm la o masă, să facem abstracţie de numele candidaţilor, de persoane şi să cădem cu toţii de acord asupra unui profil ideal al candidatului, adică, ceea ce şi-ar dori craiovenii. Vom propune criterii, unanim acceptate. Pasul doi va consta în supunerea noastră unui juriu, care poate să fie format din reprezentanţi ai societăţii civile, din liderii partidelor componente şi vom puncta fiecare candidat, scorul final poate să fie criteriul de desemnare a acestui candidat”, a precizat Dan Cherciu.

             Candidatul susţinut de alianţă pentru Primăria Craiova a fost întrebat dacă va accepta orice rezultat al acestei selecţii, chiar şi un rezultat nefavorabil. „Da. Îl voi accepta şi voi face şi mai mult decât atât. Îl voi susţine pe acel candidat care va fi desemnat în urma unei astfel de metode. Îmi este greu să accept sondajul ca pe un criteriu suprem. Personal, am fost victima unui astfel de sondaj, într-adevăr pe fondul naivităţii mele, de aceia nu mai sunt dispus, decât poate în condiţii de garanţie expresă că respectivul sondaj va fi corect, să mă supun lui. Iar sondajul măsoară până la urmă altceva şi anume gradul de notorietate al unei persoanei…”, a mai subliniat Dan Cherciu.