MAE recomandă cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei

0
138

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei pe fondul recentelor evenimente înregistrate în Republica Autonomă Crimeea şi în unele regiuni din estul şi sudul Ucrainei (Harkov, Doneţk, Nikolaiev şi Odessa).

„MAE recomandă cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei, cu precădere în zonele sus-menţionate, dacă acestea nu sunt necesare. De asemenea, recomandă cetăţenilor români să evite zonele în care se desfăşoară manifestaţii de protest precum şi participarea la orice fel de acţiuni similare (riscând să fie victime ale confruntărilor sau să fie reţinuţi de forţele de ordine)”, se arată într-un comunicat transmis, ieri, Agerpres de MAE.

Atenţionarea rămâne valabilă pentru zonele centrale ale oraşului Kiev — Piaţa Independenţei, bulevardul Hresciatik, stadionul Dinamo, dar şi pentru alte localităţi şi zone în care se desfăşoară manifestaţii sau adunări spontane implicând grupuri mari de persoane.

„Cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev la numărul de urgenţă +38093.625.27.17, Consulatului General al României la Cernăuţi la numărul de urgenţă +38093.270.92.60 şi Consulatului General al României la Odessa la numărul de urgenţă +38095.541.27.88. Recomandăm cetăţenilor români să consulte site-ul Ministerului Afacerilor Externe, secţiunea Sfaturi/Alerte de călătorie, pentru informaţii cu privire la situaţia din Ucraina. Informaţii actualizate pot fi obţinute prin accesarea link-ului http://www.mae.ro/travel-alerts/24945 ”, mai precizează MAE.