Nici cu “sufocarea” nu i-a mers! Bercea Mondial rămâne în arest

0
319

În ciuda “spectacolului” oferit atât de el, cât şi de rudele sale, Sandu Anghel zis “Bercea Mondial” rămâne în arestul IPJ Olt, după ce, ieri după-amiază, magistraţii Tribunalului Olt i-au respins cererea de eliberare. Apărătorii lui Bercea au şi declarat recurs împotriva deciziei, acesta urmând să se judece, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, la Curtea de Apel Craiova.

Bercea Mondial a fost arestat preventiv pe 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru două infracţiuni, respectiv tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce joi, 17 februarie, şi-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar din oraşul Drăgăneşti-Olt.

După ce miercuri, 23 februarie, Curtea de Apel Craiova a respins recursul formulat de Bercea împotriva arestării preventive, avocaţii acestuia au cerut eliberarea clientului lor sub control judiciar, pe motiv că nu ar suporta detenţia întrucât ar suferi de claustrofobie. Nu că Bercea ar putea măcar să pronunţe acest cuvânt… Faptul că nu ştie să scrie sau să citească a cam încins spiritele prin Olt, întrucât Sandu Anghel avea permis de conducere şi permis de armă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pe 1 martie la această unitate de parchet a fost înregistrat dosarul nr. 327/PA/2011, în care se efectuează cercetări cu privire la modul de dobândire a permisului de conducere de  către Sandu Anghel. În plus, poliţiştii i-au retras permisul port-armă lui Bercea şi i-au ridicat cele două arme pe care acesta le deţinea legal, în ciuda faptului că este analfabet.

Ieri după-amiază, magistraţii Tribunalului Olt au respins cererea de eliberare sub control judiciar a lui Bercea Mondial, iar avocaţii acestuia au anunţat că au şi formulat recurs împotriva acestei decizii. Recursul urmează să se judece la Curtea de Apel Craiova, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.