Sibiu : Cea de a 28-a ediţie a Festivalului internaţional de film documentar

0
288

Cea de a 28-a ediţie a Festivalului internaţional de film documentar de la Sibiu se va desfăşura între 27 august şi 12 septembrie şi între 11 şi 16 octombrie. “La Sibiu se pregăteşte o nouă ediţie a celui mai important festival de film documentar din Europa Centrală şi de Est. De astăzi şi până în data de 15 aprilie, regizorii şi producătorii de film documentar din toată lumea îşi pot înscrie producţiile realizate în anii 2020 şi 2021. Programul oficial al festivalului va cuprinde trei secţiuni competiţionale şi o serie de secţiuni curatoriale şi programe tematice”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Festivalul Astra Film de la Sibiu va avea trei secţiuni competiţionale: “Voci emergente ale documentarului”, “Europa Centrală & de Est” şi “România”. Pe lângă secţiunile competiţionale, programul oficial cuprinde o serie de selecţii curatoriale, secţiuni tematice şi programe speciale. Înscrierea filmelor se poate face începând de miercuri până în data de 15 aprilie. Regulamentul complet poate fi consultat la https://2021.astrafilm.ro/

Selecţia oficială va fi publicată pe site-ul festivalului (www.astrafilm.ro) iar autorii filmelor selectate vor fi invitaţi să participe la festival pentru discuţii cu publicul şi alte evenimente legate de filmele din selecţia oficială.