Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : “Cele mai afectate de legea salariului minim din Germania sunt firmele de transport din Europa de Est, deci implicit și România”

0
38

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, vice-coordonator PPE în Comisia pentru Transport a Parlamentului European, s-a întâlnit astăzi cu Comisarul pentru Transport, Violeta Bulc și cu Comisarul pentru Ocuparea Forței de Muncă, Marianne Thyssen pentru a discuta problema salariului minim legal impus de Germania șoferilor profesioniști din alte state, care efectuează operațiuni de transport internațional de marfă și persoane către și din Germania, cabotaj sau tranzit pe teritoriul Germaniei. La întâlnire a participat și Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor și deputat PNL.

“Cele mai afectate de legea salariului minim din Germania sunt firmele de transport din Europa de Est, deci implicit și România, care va avea de suferit din punct de vedere economic. Sunt de părere că prin această lege se încalcă libertatea serviciilor în UE. Am discutat astăzi cu cele două doamne comisar și le-am spus că nu este suficient că autoritățile germane au suspendat momentan aplicarea legii pentru tranzit. Le-am întrebat: De ce Germania a impus legea salariului minim doar pentru șoferii profesioniști, de ce nu și pentru piloți? Și ei sunt în tranzit. Sau de ce nu se aplică legea și unui muncitor român care lucrează la o firmă nemțească pe teritoriul României? De ce sa nu fie plătit și el cu minim 8,5 euro pe oră? Mi s-a răspuns că momentan Comisia a lansat o procedură de pre-infringement și asteptă un răspuns de la autoritățile din Germania, dar eu cred că lucrurile trebuie grăbite, iar Parlamentul European trebuie să insiste asupra acestui subiect”, a declarat Marian-Jean Marinescu.