Peste 95% dintre persoanele care aparţin unor categorii sociale marginalizate se confruntă cu dificultă în găsirea unui loc de muncă

0
403

Peste 95% dintre persoanele care aparţin unor categorii sociale marginalizate sau excluse social se confruntă cu dificultăţi semnificative în găsirea şi păstrarea unui loc de muncă. Persoanele de etnie romă, persoanele care suferă de probleme de sănătate mintală, seropozitivii, precum şi alte persoane cu dizabilităţi se confruntă cel mai adesea cu situaţii de discriminare în momentul căutării unui loc de muncă. Angajatorii evită integrarea pe piaţa forţei de muncă a persoanelor marginalizate social, de teama productivităţii reduse sau a lipsei de informaţii.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 din Bucureşti (DGASPC Sector 6), în parteneriat cu Asociaţia Four Change lansează „ŞANSA la angajare – Ghid de intervenţie privind măsurile de creştere a gradului de ocupare şi de combatere a discriminării la angajare, în rândul persoanelor care se află în situaţii de dificultate, marginalizare sau excluziune socială”. Ghidul realizează o radiografie a măsurilor (legislaţie şi proiecte finanţate din fonduri europene) adresate persoanelor vulnerabile şi efectele acestora în domeniul social şi pe piaţa muncii. Concluziile studiului scot în evidenţă dificultăţile pe care le întâmpină persoanele marginalizate social în identificarea şi păstrarea unui loc de muncă, precum şi situaţiile de discriminare la care sunt supuse acestea.

amanunte in editia print de maine