Nu a virat către stat contribuții de 3 milioane lei / Adrian Mititelu, la judecată pentru evaziune fiscală

0
121
Adrian Mititelu

Adrian Mititelu, patronul echipei FC Universitatea Craiova, a fost trimis în judecată, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru infracțiuni de evaziune fiscală. Adrian Mititelu este acuzat că nu a virat la buget impozitele și contribuțiile reținute jucătorilor legitimați la club în perioada 2007 – 2010, prejudiciul creat fiind de aproximativ 3 milioane de lei. În plus, în același dosar va fi judecat și administratorul clubului, Gheorghe Sorin Joavină, în sarcina căruia s-a reținut aceeași faptă, însă cu un prejudiciu mult mai mic, de aproximativ 200.000 lei. Dosarul a fost înregistrat vineri, 31 ianuarie a.c., pe rolul Judecătoriei Craiova și are primul termen de judecată pe 14 martie a.c.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au anunțat că au finalizat cercetările și au întocmit rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Adrian Mititelu, patronul FC Universitatea Craiova, sub acuzația de evaziune fiscală. Mai exact, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procuror Nicolae Uncheșelu, în sarcina acestuia s-a reținut încălcarea prevederilor art. 6 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, conform căruia „constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă reținerea și nevărsarea, cu intenție, în cel mult 30 de zile de la scadență, a sumelor reprezentând impozite sau contribuții cu reținere la sursă”.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada 2007 – 2010, Adrian Mititelu, în calitate de director general unic la FC U Craiova SA, nu a plătit impozitele și contribuțiile cu reținere la sursă, prejudiciul creat bugetului de stat fiind de aproximativ 3 milioane de lei. Din salariile jucătorilor, Mititelu a reținut contribuțiile, însă nu le-a virat către stat. În același dosar, Parchetul l-a trimis în judecată și pe Gheorghe Sorin Joavină, în sarcina căruia s-a reținut faptul că, în calitate de administrator al SC FC U Craiova, a prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 200.000 lei tot prin nevirarea impozitelor și contribuțiilor datorate, pentru o perioadă mult mai restrânsă, mai exact 2010 – 2011.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova vineri, 31 ianuarie a.c., iar primul termen de judecată al procesului a fost stabilit pentru data de 14 martie a.c.