Tâlhar reţinut cu focuri de armă

0
98

Poliţiştii Secţiei 4 Craiova au reuşit, ieri, să prindă un tâlhar, după ce au tras un foc de armă în aer. Suspectul, un tânăr de 20 de ani, din comuna gorjeană Cruşeţ, i-a smuls, în cursul dimineţii, geanta unei femei, în cartierul Bariera Vâlcii. Victima a anunţat Poliţia, iar după aproximativ două ore, o patrulă a Secţiei 4 Craiova l-a surprins pe făptaş, culmea, în aceeaşi zonă. Tânărul a fost dus la sediul Poliţiei, unde s-a stabilit că are vreo două săptămâni de când a ieşit din puşcărie şi în urmă cu două zile, în aceeaşi zonă, a mai tâlhărit o altă craioveancă.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, ieri-dimineaţă, în jurul orei 9.00, o craioveancă de 44 de ani, Iulica P., a sunat pe 112 anunţând că a fost tâlhărită în timp ce se îndrepta spre casă, pe strada Bariera Vâlcii, sub podul de cale ferată din zona intersecţiei cu bulevardul “Dacia”. Femeia a declarat că un tânăr a venit din spate, în fugă, şi i-a smuls geanta în care avea 150 de lei şi documentele de identitate. Atât cât a putut reţine, femeia le-a oferit şi câteva semnalmente oamenilor legii, însă nu a apucat să-l vadă prea bine pentru că acesta a rupt-o la fugă după ce i-a luat geanta. După câteva ore, un echipaj de ordine publică de la Secţia 4 Craiova, format din poliţişti şi un jandarm al GJMb Craiova, care patrula pe strada Bariera Vâlcii, a observat un tânăr care corespundea descrierii făcute de victima tâlhăriei. Oamenii legii au vrut să-l oprească pentru verificări, numai că tânărul a luat-o la fugă, astfel că, după ce l-a somat să se oprească, unul dintre agenţii de poliţie a tras un foc de armă în aer. Oamenii legii l-au “săltat” pe tânăr şi l-au dus la sediul subunităţii pentru cercetări.

“Poliţiştii l-au somat să se oprească, suspectul a refuzat şi a luat-o la fugă, astfel că unul dintre agenţi a folosit armamentul din dotare, trăgând un foc în plan vertical. Suspectul a fost dus la sediul secţiei, pentru audieri, în urma cercetărilor stabilindu-se că acesta este şi autorul altei tâlhării comise pe 1 februarie a.c., în aceeaşi zonă. Folosind acelaşi mod de operare, suspectul i-a smuls unei femei geanta în care avea suma de 250 lei şi documentele de identitate”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Autorul celor două tâlhării, Mihai Alin Nidelea, de 20 de ani, din comuna gorjeană Cruşeţ, este recidivist, în urmă cu aproximativ două săptămâni fiind eliberat din penitenciar, unde a ispăşit o pedeapsă de un an şi jumătate de închisoare pentru furt calificat. La finalul audierii, poliţiştii îl vor prezenta Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de