Şeful de Post de la Ţuglui a demisionat şi va fi cercetat pentru purtare abuzivă, fiind acuzat de doi doljeni că i-a agresat

0
110

Şeful Postului de Poliţie Ţuglui, acuzat de doi localnici din comuna Podari să i-a agresat, şi-a dat demisia, sâmbătă, din funcţie, urmând să fie trecut pe alta, inferioară. Poliţistul este cercetat prealabil de conducerea IPJ Dolj şi a fost anunţat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj despre incident, urmând să se demareze cercetarea penală a acestuia pentru purtare abuzivă. Un bărbat de 75 de ani şi o femeie de 73 de ani, ambii din Podari, susţin că au fost loviţi, vineri după-amiaza, de agentul-şef adjunct Florentin Stîrcu, şeful Postului de Poliţie Ţuglui, bărbatul alegându-se chiar cu mâna ruptă din incident, pentru că ar fi refuzat să semneze ca martori pe procesul-verbal de constatare a unei infracţiuni.

Ion Badea, de 75 de ani şi Ioana Panduru, de 73 de ani, ambii din Podari, au ajuns vineri seara la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru îngrijiri medicale, povestind că au fost agresaţi de un poliţist, mai exact şeful Postului de Poliţie Ţuglui. Medicii au constatat că bărbatul avea o mână ruptă, iar femeia a avut nevoie de trei copci la cap, ambii fiind lăsaţi să plece după ce au primit îngrijirile necesare. În urma declaraţiilor celor doi doljeni, conducerea IPJ Dolj a declanşat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei doljene, totul ar fi pornit de la o razie rutieră desfăşurată în comuna Podari. Potrivit declaraţiilor date în faţa şefilor, agentul-şef adjunct Florentin Stîrcu era împreună cu alţi doi colegi (o poliţistă şi un elev aflat în practică) într-un filtru rutier pe raza comunei Podari şi a oprit, la un moment dat, o persoană care circula pe un moped. La verificările făcute s-a constatat că cel oprit nu avea permis de conducere corespunzător categoriei. Pentru completarea procesului-verbal de constatare a infracţiunii, poliţistul avea nevoie de un martor asistent, astfel că s-a apropiat de un grup de persoane care văzuse totul. L-a rugat unul dintre bărbaţi, pe Ion Badea, de 75 de ani, să fie martor, însă bătrânul a spus că el nu vrea să semneze nimic, să-l lase în pace. Aşa a început tot scandalul. Poliţistul şi cu Badea s-au luat la ceartă, iar agentul a vrut să-l imobilizeze şi să-l ducă la maşina poliţiei. L-a apucat de o mână, i-a răsucit-o la spate şi, cel mai probabil, în timp ce bărbatul se împotrivea, s-a ales cu mâna ruptă. „M-a dus la maşină şi m-a bruscat. A vrut să mă imobilizeze şi mi-a rupt mâna. Eu am strigat de durere, dar nu m-a lăsat în pace”, a povestit Ion Badea. Ioana Panduru, de 73 de ani, a sărit şi ea în apărarea lui Badea, intervenind în scandal. Femeia a spus că poliţistul a împins-o, a căzut şi s-a lovit la cap. Ioana Panduru şi Ion Badea au fost, ulterior, transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, au primit îngrijiri medicale şi au plecat acasă fără să rămână internaţi.

„Faţă de agentul-şef adjunct a fost declanşată cercetarea prealabilă, dispusă de comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj”, a declarat, sâmbătă dimineaţa,  agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Ulterior, reprezentanţii IPJ Dolj au trimis un comunicat în care anunţau că agentul şi-a dat demisia din funcţia de şef de Post şi că a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu privire la incident, urmând să se facă cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă.

“În funcţie de rezultatul cercetărilor efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care urmează să se pronunţe în legătură cu săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă de către agentul de poliţie, se va decide soarta agentului”, a mai precizat agent principal Amelia Căprărin adăugând că, de luni (n.r.- astăzi), Florian Stîrcu va fi trecut pe o funcţie inferioară, până la finalizarea cercetărilor.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au confirmat faptul că au fost sesizaţi de conducerea IPJ Dolj cu privire la incident, explicând că va fi înregistrat, luni, dosar penal şi va fi demarată cercetarea agentului, pentru a se stabili dacă este vorba despre purtare abuzivă.

Florentin Stîrcu este de 10 ani în cadrul IPJ Dolj, de patru luni este şef de Post la Ţuglui şi până acum nu a avut nici o abatere şi nici nu a mai fost sancţionat, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.