Revelion după gratii pentru tentativă de omor la Daneţi

0
245

Un bărbat de 41 de ani, din comuna Daneţi, a ajuns în spatele gratiilor, pentru tentativă de omor, după ce, în timpul unui scandal petrecut în localitate, în care au fost implicate mai multe persoane, l-a înjunghiat pe un tânăr de 22 de ani, secţionându-i artera femurală. Starea victimei este stabilă, însă medicii legişti au stabilit că i-a fost pusă în primejdie viaţa, astfel că autorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în baza hotărârii Tribunalului Dolj din 31 decembrie, care a rămas definitivă ieri, când Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia inculpatului. Alţi trei participanţi la încăierare sunt cercetaţi, în libertate, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în cauză, fapta s-a petrecut în noaptea de 29/30 decembrie, în jurul orei 02.00, pe raza comunei Daneţi, în timpul altercaţiei în care au fost implicate mai multe persoane, una dintre ele fiind înjunghiată cu un cuţit, leziune care i-a pus în primejdie viaţa. Astfel, în urma anchetei, s-a stabilit că, pe 29 decembrie, seara, Flavius Ionuţ Inel, în vârstă de 19 ani, din comuna Mârşani, s-a întâlnit cu prietena sa, fiica autorului, apoi a plecat, cu autoturismul, să o conducă pe aceasta la domiciliul său, în comuna Daneţi. La poarta locuinţei, Inel a oprit maşina şi a mai rămas de vorbă cu fata. Între timp, pe stradă a trecut un alt autoturism, în care se aflau Doru Florin Popa, de 22 de ani şi Alexandru Daniel Mitran, de 22 de ani, iar Inel a aprins farurile maşinii sale semnalizând intermitent. Cei doi au oprit, au coborât şi s-au apucat la ceartă cu Inel pentru că i-a semnalizat. Discuţia a degenerat rapid, iar Mitran l-a lovit de câteva ori cu palma peste faţă pe tânărul de 19 ani, prin geamul coborât al portierei din stânga faţă. În acest context, fata coborât din maşină şi a fugit în curte, chemându-şi tatăl în ajutor, pe Marian Cristian Răduţ, de 41 de ani. Răduţ a ieşit la poartă însoţit de Ioan Alexandru Olteanu, de 28 de ani, care era la el în vizită, a avut un schimb de replici dur cu cei doi tineri, care s-au urcat în autoturismul lor şi au plecat. Răduţ şi Olteanu au intrat în casă, s-au îmbrăcat, au luat fiecare câte un cuţit şi au plecat împreună cu Flavius Ionuţ Inel către locuinţa acestuia. De acolo l-au luat pe Inel Sorinel, de 44 de ani, tatăl tânărului, care, înarmat şi el cu o scândură, a urcat în autoturism, alături de ceilalţi şi au pornit în căutarea celor doi care îi supăraseră fiul. I-au găsit într-o staţie Peco, au coborât toţi patru şi s-au luat la bătaie.

Încăierarea s-a petrecut la un Peco

Anchetatorii au vizionat şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate în perimetrul staţiei Peco, stabilind că, Flavius Ionuţ Inel s-a îndreptat către Popa şi l-a lovit cu pumnul, în timp ce Olteanu îl imobilizase pe cel de-al doilea tânăr. Doru Florin Popa a scos atunci din autoturismul său o ţeavă metalică cu care s-a îndreptat către cei care-l agresau ameninţându-i, îndreptându-şi însă atenţia şi asupra lui Mitran, care era imobilizat. „Profitând astfel de neatenţia persoanei vătămate Popa Doru Florin, inculpatul Răduţ Marian Cristian l-a dezarmat de ţeava metalică şi i-a aplicat o lovitură cu cuţitul pe care îl avea asupra sa”, se arată în referatul prin care procurorii au cerut arestarea autorului. Popa a fost lovit şi de ceilalţi bărbaţi, până a căzut la pământ, moment în care inculpaţii au urcat în autoturism, intenţionând să părăsească locul faptei. Numai că atunci, din partea laterală s-a apropiat Mitran, care a aruncat cu o piatră în autoturism. În această împrejurare, cei patru inculpaţi au coborât din nou şi l-au urmărit pe Alexandru Daniel Mitran, care a fost prins şi lovit cu pumnii, picioarele şi cu cuţitul.

Au sunat după ambulanţă şi au ascuns armele

Agresorii au observat că starea primului înjunghiat este gravă, aşa că i-au legat piciorul şi au sunat la 112 solicitând o ambulanţă: „Înainte de a părăsi locul faptei, inculpaţii s-au oprit lângă persoana vătămată Popa Doru Florin , care se afla căzută la pământ şi observând că aceasta sângera abundent, i-au legat piciorul cu un şnur pentru a opri sângerarea, iar inculpatul Inel Sorinel a apelat serviciul 112 solicitând intervenţia unui echipaj medical, căruia i-a spus că a găsit pe marginea drumului o persoană care este rănită. Apoi cei patru inculpaţi au plecat de la faţa locului  spre comuna Mîrşani, pe traseu hotărând să arunce obiectele corp delict folosite la agresiune. Astfel pe DC 35, la ieşirea din comuna Dobroteşti, inculpaţii au oprit autoturismul şi au ascuns, lângă un stâlp de pe marginea drumului, ţeava metalică, scândura, un topor şi cele două cuţite”, au mai reţinut procurorii în referat.

Popa a fost transportat la spital, unde a fost operat de urgenţă, medicii legişti stabilind că are nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale, şi că leziunile suferite i-au pus viaţa în primejdie, întrucât i-a fost secţionată artera femurală. Astfel, pe numele lui Marian Cristian Răduţ a fost deschis doar penal pentru tentativă la omor, iar faţă de inculpaţii Inel Sorinel, Inel Flavius Ionuţ şi Olteanu Ioan Alexandru se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe.

Răduţ a fost reţinut, iar în ultima zi a anului a fost prezentat instanţei, care i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Răduţ Marian Cristian, pe o durată de 30 zile începând cu data de 31.12.2017 şi până la data de 29.01.2018, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi, 31.12.2017”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.

Inculpatul a formulat contestaţie, însă Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia, ca nefondată: „Respinge contestaţia formulată de către inculpatul Răduţ Marian Cristian împotriva încheierii nr. 284/31.12.2017 pronunţată de Tribunalul Dolj, ca nefondată. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, 03.01.2018”, astfel că bărbatul rămâne în spatele gratiilor.